„Asociația Română de Psihoterapie Integrativă. ARPI este o școală de psihoterapie, constituită ca asociație profesională acreditată de Colegiul Psihologilor din România și EAIP- Asociația Europeană de Psihoterapie Integrativă, în care psihologii învață de la o echipă de profesori europeni să deprindă taina vindecătorilor de suflete.

Acum avem cursanți din Italia, Bulgaria, Turcia, Belgia, care studiază psihoterapia integrativă în Romania, în ARPI. Din comunitatea de psihoterapeuți pe care o avem fac parte români psihoterapeuți, care au cabinete de psihoterapie în multe orașe din România, dar și Italia, Franța și Norvegia și sunt astfel conectați la spiritul european.”

Dr. Psih. Gina Chiriac
Președintele Asociației Române de Psihoterapie Integrativă

Testimoniale Video


Testimoniale complete


„Pentru mine taberele susținute de Doamna  Dr Gina Chiriac  sunt foarte valoroase.  Cu  fiecare tabără la care am participat m-am simțit mai îmbogățită și vindecată.

De fiecare dată când începe o tabără, aștept cu nerăbdare și bucurie să descopăr lucruri noi, să mă descopăr pe mine într-un mod cu totul nou, iar când plec din tabără simt că încep o nouă viață.

Am început multe vieți 😊.

În  aceste tabere, beneficiem de tehnici terapeutice în care lucrăm la noi înșine și ne vindecăm, conștientizăm și acumulăm informații noi.

Programul este continuu și tocmai acesta este  farmecul, beneficiezi de terapie de la 6 dimineața până târziu în noapte.

Se creează un spațiu în care ne simțim în siguranță  să lucrăm la noi înșine, să ne lăsăm văzuți așa cum suntem (atât cât putem ), ne vindecăm , ne eliberăm de trecut și transcendem înspre un viitor pe care dorim să îl trăim.

Cadrele de lucru sunt în așa fel gândite încât să aducă transformare și evoluție în fiecare cursant .

(Eu am un feedback mai detaliat despre procesul de vindecare pe care l-am trăit în ultima tabără, pentru cine dorește îl pot împărtăși .)

Fiecare tabără este diferită, chiar dacă are aceeași tematică, programa taberei este adaptată la cele mai noi informații din domeniu și chiar dacă am terminat de mulți ani formarea de bază (în 2009) și supervizarea, încă particip la aceste tabere (ca formare continuă) pentru că mă ajută foarte mult în lucrul cu mine însămi și în cabinet în lucru cu clienții.

Așa cum am  mai spus, am participat la multe tabere, peste 25 și îmi doresc să mai particip deoarece ceea ce primesc aici nu am găsit nicăieri în altă parte.

Mulțumesc cu recunoștință.”

16 martie 2022, ora 20

  • Catalin Ene
  • Vă  pot spune mai multe la 0726112200

„Dacă mi-am propus să scriu despre taberele Doamnei Dr. Gina Chiriac este pentru că este ocazia sa retrăiesc cu bucurie cum în viața mea au venit iubirea, dezvoltarea mea personală și însăși viața pentru că am înviat dintr-un somn adânc al constiinței.

 Am participat la prima tabără în 01.12.2017. Îmi amintesc  în acea tabără cum fiecare clipă era special creată pentru mine.  Asta nu este doar despre prima tabără pentru că la fel am simțit în toate taberele următoare, este despre capacitatea Ginei (o sa îmi permit sa îi spun așa pentru că este apropiata sufletului meu și acest mesaj este din suflet) de a simți și transmite unui grup și în același timp fiecăruia în parte.  Nu mai știu la câte tabere am participat de atunci, între 2 și 5 tabere anual, dar odată când am fost întrebat la câte tabere am participat am răspuns  „peste 30” și ulterior mi-am dat seama că nu erau atât de multe pentru că nu „încăpeau” în timpul liniar, dar în mine ce au adus aceste tabere erau cu mult peste 30.

Nu mi-am propus în acest testimonial să vă spun despre profesionalismul, specializările sau învățătura Ginei pentru ca în timp mi s-a spus de atâtea cursuri și școli pe care le-a absolvit de nu le mai știu numărul și sunt atat de multe că nici Gina dacă este întrebată nu le poate enumera repede, dar ce pot să vă spun este despre dedicarea pe care o pune în tot ce face. Gina se pune pe ea însăși în tot ce face și ea însăși este mult, pentru  că ea însăși  este o forță energetică extraordinară.

 Tabăra este vie,  se naște în prima zi și apoi crește și se transformă în funcție de energia tematicii, de energia grupului, de starea meteo, de loc, de tot ce te înconjoară, prin energia a tot cuprinzătoare și susținătoare a Ginei.  Deși taberele au o structură bine stabilită de Gina, nu există un program anume pentru tine, o zi poate începe la  4:00 sau la 7:00 sau la 10:00 și se poate încheia la 19:00 sau la 22:00 sau noaptea la 1:00 sau 3:00, dar nu vei resimți niciodată oboseala sau altceva, o să ai timp și de plajă sau de drumeție și vrei primi ce nu ai primit poate niciodata pentru că totul este într-o oerență binecuvântată.

Închei prin a spune că sunt recunoscător ca în viața mea au fost, sunt și vor mai fii aceste tabere.

P.S.  Eu de specializare sunt inginer auto. Am facut formarea de baza in ARPI și am participat la tabere pentru sufletul meu și am descoperit Psihoterapeutul.Colegii mei Psihoterapeuți au făcut formarea ARPI pentru o nouă diplomă, au participat la tabere și și-au descoperit sufletul.”

  • Cojocaru Vali (medic psihiatru)
  • Tel. +40 733 910 169

“Am terminat în ARPI formarea de bază în septembrie 2021.

Mulțumesc pentru oportunitatea de a da feedback asupra taberelor de psihoterapie integrativă, exact  din starea de recunoștință  pe care o resimt față de formatoarea noastră  –  Dr.Gina Chiriac, în această seară dupa terminarea workshop-ului de Parenting Inteligent : “Cât și cum spunem copiilor noștri despre război? “

Cei doi ani petrecuți în formarea ARPI reprezintă pentru mine o perioadă de reper în descoperirea și armonizarea propriului Sine în relație cu mine însămi, dar și cu Persoanele dragi din viața mea.

Ca medic, am putut aduce în cabinet prin învățarea tehnicilor și strategiilor integrative specifice latura empatică și inteligența emoțională în cocrearea  relațiilor armonioase cu cei care-mi cer ajutorul.

Tot acest proces al transformării este maxim și complex și în spatiu și timp, desăvârșit în cadrul taberelor ARPI, adevărate experiențe transformatoare.

Îmi voi aminti cu drag toate cele trei tabere la care am participat pana acum sub coordonarea Dr.Gina Chiriac:

  • tabăra de cuplu în august 2020,
  • tabăra de psihosomatică în octombrie 2020
  • tabăra despre scenariul de viață din noiembrie 2020.

În aceste tabere orice mica întâmplare  capătă o dimensiune psihoterapeutică, iar semnificațiile deschid mintea inconstientă către noi orizonturi.

Timpul se dilată și astfel te poți regăsi în grupuri de lucru la 6 dimineața sau noaptea  la ora 1:00.

Ne hrănim cu resurse din cadre naturale mirifice sau trăim conștientizări valoroase  prin accesarea stărilor de conștiință modificată prin cadre de Mindfulness sau hipnoterapie Ericksoniană.

Ca medic, consider psihoterapia integrativă ca fiind un suport necesar ce aduce dimensiunea științifică novatoare a neuroștiințelor, dar și pe aceea  profund umanistă, conținătoare și empatică, acestei ramuri a medicinei,  psihiatria, pe care o practic de peste 20 de ani.

Mulțumesc cu recunoștință,revin cu drag pentru noi experiente revelatoare!

Craiova, 17.03.2022 ora 00.07”

  • Leseru Diana-Andreea (Psiholog-psihoterapeut integrativ)
  • Facebook

„Mi-am deschis cabinet în anul 2021 și profesez ca psihoterapeut integrativ.

Am urmat formarea de bază în perioada 2018-2020, timp în care am participat la 4 tabere.

Pentru mine,  experiența taberelor a fost foarte importantă, o călătorie către mine, prin „populația de subpersonalității”,  prin umbre și lumini;  m-a ajutat să descopăr și să intru în contact cu părți din mine pe care nu voiam să le văd, pe care le negam și le respingeam. Nu credeam că pot să stau atâtea zile și nopți în contact cu mine. A fost și un disconfort mare, dar și o evoluție pe măsură.

Am rezonat foarte mult cu abordarea neuroștiințifică a scenariului de viață (din tabara alchimizarea scenariului de viață) și am înteles că nu am o viață predestinată ci că am mereu oportunitatea de a alege cine vreau să fiu, că nu sunt o victimă și că eu sunt cea care îmi creez viața și realitatea pe care mi-o doresc, însă asta presupune să fiu conștientă cât mai mult timp,  pe parcursul unei zile. Sigur că nu pot uita când ne trezeam la 4 dimineața să medităm, iar ziua era plină de cadre de lucru răscolitoare, dar și aducătoare de bucurie, iar seara era lung, dar tot nu aș fi mers la culcare.

Taberele de psihosomatică mi-au adus multe conștientizări legate de emoții pe care nu voiam să le simt, nu le dădeam voie să fie, apoi am învățat că am voie să mă bucur și să manifest bucuria așa cum simt. Că emoțiile mele sunt o chimie pe care corpul o memorează și când chimia e una benefică (atunci când simt recunoștință, iubire, apreciere, împlinire,  pace) manifest și sănătate în corp.

Tabăra de cuplu și psihosexualitate mi-a adus o altă perspectivă asupra a ceea ce înseamna o relație sănătoasă de cuplu și m-a ajutat să conștientizez cât de mult ne influențează credințele introiectate în copilărie și modelele relaționale dintre părinți atunci când ne alegem un partener de cuplu. Am descoperit de asemenea și multe „ingrediente” pentru a construi și menține o relație armonioasă.

Mulțumesc cu recunoștință pentru această călătorie prin care descopăr că drumul către mine e prin iubire!”

16.03.2022 /21.30

Numele meu este Carmen-Cristina Neacșu. Am 45 de ani și de 15 ani sunt pictor.

Psihoterapia a adus în viața mea multă claritate. Lucrările pictate de mine astăzi sunt mult mai vii, mai încărcate de lumină și de sufletul meu.

Ca și cursant, în cadrul școlii de formare în psihoterapie, m-am simțit cum nu m-am simțit în nicio altă școală pe care am absolvit-o. Pentru prima dată, am aflat cum e să nu mai fii un obiect care umpli spațiul unui scaun de învățăcel și cum e să fii tratat ca om, cu respect, prețuit și pus în valoare.

Gina Chiriac a reușit să rescrie în mintea mea definiții noi pentru cuvinte cum ar: școală, profesor, om… Lucrurile pe care le-am învățat de ea le-am învățat mult mai mult din experiență lui a face, decât din teorii sterile. Dar cel mai mult a contat pentru mine relația pe care a dezvoltat-o cu mine, consistența ei afectivă, din care mi-am luat un reper foarte important pe care nu-l aveam.

Cea mai mare realizare, ca urmare a faptului că am urmat aceasta școală de formare, este însăși viața mea și tot ce am reușit să aduc în ea, cunoscându-mă din ce în ce mai mult. Astfel îmi dau voie să mă manifest ca scriitor, ca poet, să cochetez cu designul vestimentar și ambiental, să permit corpului meu să se expime prin dans etc.

Miza mea, în această viață, este să fiu fericită. Și nu aș fi reușit, dacă nu ar fi existat în viața mea un Om, Gina Chiriac, care sa mă primească în spațiul lui sufletesc, să îmi atingă rănile cu blândețe și ele să se transforme de resurse de înțelepciune și curaj…

Intenționez ca anul viitor, să deschid un cabinet de psihologie, în care ceea sunt, să fie felul meu de a duce mai departe, tot ce a investit Gina Chiriac cu atâta dragoste, în mine.

Carmen-Cristina NeacșuPictor

Mă bucur că am avut șansa de a participa la această formare în psihoterapie integrativă. Pentru mine acest curs a reprezentat un pas uriaș înainte în dezvoltarea mea personală.

Alături de Gina Chiriac, am conștientizat blocaje ce ma împiedicau în relația cu mine și în viață, știam că am nevoie de o schimbare radicală. Dar cum? În cadrul formării, în terapiile parcurse și cărțile ce au fost recomandate, mi-am înțeles conflictele interioare, am învățat să fac alte alegeri, m-am reinventat, chiar dacă nu a fost ușor. Poate te întrebi dacă citești aceste rânduri de ce ai nevoie de un terapeut?

Pentru că problemele pe care le conștientizezi (sau nu) sunt rezultatul unor interacțiuni defectuoase. Ca să poți repara și conștientiza, ai nevoie de altcineva, pe care să-l poți admira (prin admirație poți învața multe). Ai nevoie de o personalitate caldă cu un bun echilibru între rațiune și emoție, în prezența căruia să simți că poți gândi și te poti simți pe tine cu toate vulnerabilitățile, fricile și defectele tale, care să-ți aducă capacitatea de a te automotiva, să știe să te redea pe tine tie însuți într-o versiune pe care să o poți iubi. Așa a fost pentru mine, a fost o perioadă frumoasă, uneori grea, am simțit provocare, uneori dusă la limită și totodată în deplină siguranță. Formarea, terapiile din cadrul formării, mi-au dat curajul să-mi schimb viața pe toate planurile -profesional, social și personal. Mulțumesc cu recunoștință pentru asta familiei ARPI.

Dana Agapie

 

Cu emoție încerc să cuprind în câteva rânduri viața mea din ultimii doi ani….

Întâlnirea cu Doamna Psihoterapeut Doctor Gina Chiriac a reprezentat începutul noii mele vieți, un nou scenariu de viață, plin de iubire autentică și recunoștință pentru minunile care le trăiesc zilnic, pentru experiențele transformatoare care îmi dau ocazia de a învăța o lecție, care m-au îndreptat spre viața mea de acum.

Prin profesionalismul desăvârșit, energia, originalitatea, cunoștințele, dăruirea de care am avut șansa să beneficiez la modulele susținute de dumneaei, mi-a dat curajul de a împlini o veche pasiune de a mea, uitată într-un sertar al vieții, aceea de a deveni psihoterapeut.

La cursurile susținute de dumneaei totul a fost altfel de cum știam până atunci, nu am întâlnit nimic din cursurile clasice în care stai și asculți profesorul, notezi ce consideri că este important, înveți, apoi dai examene și la final pleci cu speranța că te vei descurca cu un client… Fiecare modul cu dumneaei a reprezentat o imensitate de aplicații practice, de situații provocare în care descoperi că ai resurse nebănuite, că poți face lucruri care păreau imposibile până atunci, în care te vindeci, te transformi și iar o iei de la capăt, o continuă terapie individuală în care am dezbrăcat una câte una măștile care mă înveleau și m-am redescoperit pe mine, cea reală, cea autentică.

Cursurile au fost interactive, pline de energie, de conștientizări dure, reale, am învățat în acești doi ani cât pentru o viața de om, poate… A fost provocator, a fost dureros, a fost minunat, a fost epuizant, a fost fascinant, dar după  tot acest travaliu m-am născut Eu, cea care am învățat să las trecutul în trecut, am luat din el doar experiențele, trăirile, emoțiile folositoare pentru noua mea viață, cea care am învățat și învăț să trăiesc  în prezent, în aici și acum, la cea mai mare intensitate.

Cu Doamna Psihoterapeut Doctor Gina Chiriac am redescoperit că singura răspunzătoare de acțiunile mele sunt eu, ceea ce mi se întâmplă mi se datorează mie, de aceea am datoria supremă față de Mine să folosesc toată energia, toată puterea mea pentru a mă dezvolta, pentru a crește, toate cunoștințele pentru a deveni un psihoterapeut integrativ responsabil.

Mulțumesc!

Cătălina Bejenaru

Psiholog, Bruxelles

Vine un moment în viață când simți nevoia de o schimbare… La mine a venit la 38 de ani. Nu mă mai simțeam confortabil cu ceea ce făceam, parcă nu îmi găseam sensul în viață. Atunci, m-am decis să mă înscriu la facultatea de Psihologie și, în paralel, la formare în ARPI. În acest moment, consider că au fost cele mai bune decizii pe care le-am luat deceniul asta . La ARPI, bineînțeles că am cunoscut-o ca și formator, terapeut personal, îndrumător în această nouă lume, pe Gina Chiriac. Aflasem de dânsa de dinainte prin recomandările prietenilor pentru că atunci când începi să mergi pe tărâmul psihoterapiei integrative, auzi sigur numele Gina Chiriac! O recomandă experiența de viață și experiența în psihologie, faptul că are nenumărate formări și cursuri în domeniu psihoterapiei, făcute în afara țării. O recomandă foștii ei cursanți care acum deja lucrează ca psihoterapeuți integrativi, oameni cărora le-a schimbat viața în bine!

Pentru mine, ca un feedback personal, pot să spun ca a avut un impact enorm în viața mea faptul că o am ca formator pe Gina! Am învățat foarte multe lucruri noi, care îmi vor folosi în acest domeniu. De asemenea, faptul că dânsa a avut încredere în mine, în potențialul meu, m-a făcut și pe mine să am încredere în mine că pot. Nu pot să spun că viața mea personală de acasă s-a schimbat semnificativ, dar sigur percepția mea asupra vieții s-a schimbat cu totul în acești ani și aleg să văd binecuvântarea din viața mea! Dacă nu ma credeți pe cuvânt, faceți un pas și înscrieți-va în ARPI pentru că aici suntem cu toții ca o mare familie, cu bune și cu rele și sigur avem ce învața unii de la altii! Gina Chiriac, Mulțumesc pentru că exiști în domeniul psihoterapiei integrative și pentru că ai adus în viețile noastre această nouă abordare!

Oana Lis

Gina Chiriac este un reper pentru mine, în fiecare zi, cu fiecare client pe care îl am. Ceea ce valorizez foarte mult este capacitatea sau inteligența sa de a crea relația terapeutică.

O experiență importantă a fost tabăra rezidențială la care am participat și acolo am înțeles de fapt măiestria unui terapeut care face ca totul să pară magic și simplu. Însă în spate stau ani de studiu și dedicare pentru această vocație, pe care eu acum o practic datorită felului în care ea o înnobilează. Acolo am înțeles că autoguvernarea mentală e puterea mea și tacticismul cu care a expus asta, a făcut mult mai facilă înțelegerea și aprofundarea. A pus în scena elementele intrapsihice într-un mod absolut inedit, care a redat clar universul lumii noastre interioare. Fiecare terapie la care eu am participat ca observator al muncii ei, a adus valoare evoluției mele ca terapeut și nu numai…

Nu pot să îmi scot din minte elemente de teorie pe care le rulez mereu în minte și care îmi sunt de folos (doresc să devină automatisme), spre exemplu: atenția și prezența în contactul cu clientul, lucrul în sistemul lui de credințe, filtrele realității pe care fiecare le avem, folosind metafora ,,lentilelor”. Am ajuns să o folosesc și eu, iar datorită felului în care Gina a transmis-o, am reușit să integrez, nu doar să înțeleg.

Nu pot să nu aduc câteva sesiuni de imagerii dirijate, inducții hipnotice, care pentru mine au fost adevărate picturi pe lentila subconștientului meu.

Un alt aspect pe care vreau să îl împărtasesc este referitor la modul în care m-a îndrumat și mi-a atras atenția la ce anume am de îmbunătățit și cum m-a încurajat să fac asta (studiu continuu, dezvoltare personală etc). Sfaturi  prețioase de care mă ajut și azi și îmi sunt de mare ajutor.

Gina a avut un impact în viața mea la nivel de structură, începând de la planul personal până la cel profesional.

Azi sunt un terapeut care stă în cabinet și atunci când nu are clienți, citește, când nu citește, reflectă la sine. M-a ajutat să conștientizez cât de important este să rămâi mereu curios și umil în fața fiecărei experiențe, atât terapeutice cât și personale.

Fac supervizare și intervizare în fiecare săptămână, așa cum mi-a sugerat și simt că mă ajută enorm.

Beatrice Levitschi

Psihoterapeut

 

Pentru mine, întâlnirea cu Asociația Română de Psihoterapie Integrativă și doamna președinte Gina Chiriac înseamnă că mi-am găsit vocația, m-am descoperit în toata splendoarea potențialului și cu toate imperfecțiunile mele, pe care am învatat să le identific, accept și integrez în viața mea personală și în situațiile de psihoterapeut integrativ relațional.

Modalitățile de a transmite informația din punct de vedere teoretic în cadrul modulelor de învățare sunt așa cum numai un maestru știe să le folosească pentru a deschide setea de cunoaștere a învățăceilor săi, pentru a planta sămânța care se va deschide cu timpul și va rezista în fața ploilor, secetei și agresiunilor semenilor.

Setea de cunoaștere, redescoperirea a ceea ce simt și am curaj să experimentez, pasiunea de a trăi psihoterapia în aici și acum reprezintă pentru mine DOAMNA GINA CHIRIAC.

Recunoștința mea, aprecierea și respectul le pot doar schița prin a spune simplu, cu minte și simtire: ,,Mulțumesc, Gina, pentru călătoria plină de sensuri către mine, în care sunt conținută și susținută cu finețe de artizan!”

Oana Grădinaru