tabara

Dragii noștri,

anul acesta va fi un an bogat în evenimente terapeutice, așa că pentru a avea o viziune cât mai amplă și mai complexă a taberelor, vă facem cunoscut modul de desfășurare al acestora. Este folositor pentru a ști cum anume să vă repartizați resursele personale, de timp și financiare.

Aceste tabere fac parte din programul de formare și sunt creditate corespunzător. Vă puteți înscrie la oricare dintre ele și puteți participa în măsura în care vă doriți acest lucru. Numărul de locuri este limitat și se ocupă odată cu înscrierea și achitarea avansului sau a taxei complete aferente evenimentului respectiv, până la completarea numărului de locuri.

Pentru cei care își doresc să experimenteze ce înseamnă o Tabără de psihoterapie integrativă,  echipa de organizare ARPI vă invită să parcurgem împreună următoarele Evenimente Integrative  din  anul 2021. Taberele vor avea un program rezidențial (locuit și lucrat împreună). Programul de lucru este specific taberelor rezidențiale.

 • Perioada: 15 – 19 martie 2021
  Tema: Elemente de neuroștiință în psiho-somatoterapia integrativă. Tehnici de management a sănătății și protecției psihice a psihoterapeuților în contactul cu pacienții. Plan de intervenție pentru bolile somatice.
  Formator: Dr. Psih. Gina Chiriac
  Locaţie: Brașov
  Tema taberei se adresează tuturor cursanților.


 • Perioada: 14 – 18 aprilie 2021
  Tema: Psihoterapie existențială
  Formator: Dr. Psih. Coralina Chiriac
  Locaţie: Pastel Chalet, Vama Buzăului
  Tabăra este rezervată doar cursanților și absolvenților ARPI.

Această tabără vă propune să abordăm perspectiva Psihoterapiei Existențiale, într-o încercare comună de-a înțelege ființa umană și marile teme ale existenței umane. Conflictele intrapsihice apar datorită confruntării fiecăruia dintre noi cu cele patru laturi ale existenței, identificate de Irvin Yalom: inevitabilitatea morții, libertatea și responsabilitățile ce decurg din aceasta, izolarea existențială și lipsa de sens.

Ceea ce propun este un set de cadre de lucru și terapii în mijloc, care să ne ajute să dăm răspuns unor întrebări profunde despre natura umană și despre semnificația experiențelor trăite, să găsim împreună o cale de-a fi mai aproape de propriul adevăr. 

 


 • Perioada: 16 – 20 iunie 2021
  Tema: Psihoterapia traumei și lucrul cu corpul
  Formator: Dr. Psih. Coralina Chiriac
  Locaţie: Brașov
  Tabăra este rezervată doar cursanților și absolvenților ARPI.

Pe scurt, procesarea cognitivă și integrarea emoțională a evenimentelor de viață, cu impact negativ asupra persoanei: separări, despărțiri și divorțuri traumatizante, burn-out profesional, neglijență emoțională și abandon psihologic sau fizic, violență familială, doliu patologic, intervenții medicale sau accidente, agresiuni sau abuzuri fizice și psihologice etc. Psihoterapia traumei este indicată în tratamentul sindromului tulburării de stres post-traumatic (PTSD) sau ”stresul post-traumatic”, adică reacția psihologică întârziată, cu impact puternic, care poate fi declanșată de trăirea unor evenimente cu amprentă traumatizantă din punct de vedere fizic, sexual, psihic sau moral.Vom aborda cazurile pe care le aveți în lucru, inclusiv din perspectiva neuroștiinței, astfel încât să găsiți metode noi și eficiente pentru a vă ajuta clienții cu traume sau PTSD. 


 • Perioada: 30 august – 04 septembrie 2021
  Tema: Cuplu şi psihosexualitate. Metode şi tehnici de lucru utilizate în psihoterapie integrativă.
  Formator: Dr. Psih. Gina Chiriac
  Locaţie: Mamaia, Constanţa
  Tema taberei se adresează tuturor cursanților ARPI.

  Vom lucra pe:

  • gestionarea conflictelor
  • exprimarea nevoilor personale și negocierea lor în cuplu
  • tipare de atașament ale partenerilor în cuplu și influența lor,
  • dinamica vieții sexuale
  • identificarea și aducerea la nivel conștient a credințelor moștenire de la părinți și societate cu privire viața sexuală
  • tehnici de îmbunățire a vieții sexuale ale cuplului din care faceți parte
  • influența metodelor tantrice și taoiste în cultura contemporană europeană și influența lor în sistemul de credințe personal și al pacienților nostri – abordare comparativă
  • cum să ne simțim confortabil ca psihoterapeuți și cum abordăm problemele sexuale în cabinetul de psihoterapie atunci când avem un client cu astfel de probleme
  • lucrul cu transferul și contra transferul în aceste cazuri
  • tratamentul psihoterapeutic al pacienților care au avut o trauma și au probleme sexuale
  • aplicații ale hipnozei eriksoniene, tehnici de relaxare, tehnici de respirație și dinamizare, tehnici de somato-terapie.

 • Perioada: 22 – 26 septembrie 2021
  Tema: Psihoterapie transgenerațională
  Formator:  Dr. Psih. Coralina Chiriac
  Locaţie: Pastel Chalet, Vama Buzăului
  Tema taberei se adresează tuturor cursanților. 

  Fiecare dintre noi suntem parte din istoria familiilor noastre. Deținem interior secrete pe care nu ni le amintim, traume despre care nu știm aproape nimic, umbre pe care le-am moștenit și umblă cu noi, povești care cresc și se împlinesc odată cu ființa noastră. Vom explora împreună, folosind cadre de lucru, terapii în mijloc și psihodrama, tot ce putem vedea în amprenta familiei, descoperind modul în care acest istoric, profund încastrat în ființa noastră, ne afectează, ne influențează și ne modelează.


 • Perioada: 18 – 22 octombrie 2021
  Tema: Transformarea vieții și a scenariului de viață prin știința epigeneticii.
  Formator: Dr. Psih. Gina Chiriac
  Locaţie: Brașov
  Tema taberei se adresează tuturor cursanților.

  Tehnici de lucru pentru a depăși trecutul și a elimina anxietatea viitorului. Aplicații ale tehnicilor de psihoterapie integrativă folosind dimensiunea relațională integrativă pe orizontală și verticală pentru schimbarea scenariului de viață. Călătorie pe linia timpului.

Înscrierile pentru oricare dintre aceste tabere încep imediat și pot participa cursanții ARPI din toată țara. Se acordă credite tuturor cursanților.

Costul unei tabere este de 250 de euro și are 60 de credite. Înscrierile pentru oricare dintre aceste tabere încep imediat.

Pentru a vă asigura un loc în tabară este nevoie să plătiți un avans de 50 de euro sau echivalentul în lei la cursul BNR din ziua respectivă în contul SC SARAH ACT SRL:
Cont: RO84BRDE445SV33981454450 – lei , BRD,
după care trimiteți OP-ul scanat pe adresa: inscrieri@psihoterapieintegrativa.ro (cu precizarea „pentru tabara Coralina Chiriac/ Gina Chiriac, perioada….”).

Cazarea și cele 3 mese pe zi NU sunt incluse în prețul de 250 euro. Revenim cu acest cost la confirmarea locației de desfășurare a taberei.

După ocuparea tuturor locurilor, se va crea un grup de whatsapp al taberei. Rezervarea camerelor (2 sau 3 locuri pe cameră) și alegerea meniurilor se va face direct în grupul de whatsapp, atunci când mesajul va fi trimis din partea secretariatului.  Nu exista camere single și nici nu se poate sta la o alta pensiune.

Ca și în ceilalți ani, dacă tabăra se va ține, avansul nu este returnabil și nici nu poate constitui avans la un modul. De asemenea, dacă vă înscrieți și nu puteți participa, nu se poate înscrie un alt coleg în locul vostru sau transferarea avansului de la o tabără la alta.

Precizare importantă în caz de forță majoră: avansul poate fi returnabil și se poate considera avans pentru un modul doar în mod excepțional atunci când tabăra nu se poate ține din cauza pandemiei.

Informații despre traseu și despre obiectele pe care trebuie să le aduceți în tabără, le veți primi după ce vom avea lista cu înscrierile și emailurile voastre.

Numărul de locuri este limitat32 de locuri în fiecare tabără cu excepția taberei d-nei Dr. Gina Chiriac de la Constanța, iar ocuparea acestora se va face în funcție de momentul achitării și trimiterea prin scanare a OP (în care să specificați la care tabără doriți să vă înscrieți ) către: inscrieri@psihoterapieintegrativa.ro.

Vă așteptăm cu drag!
Echipa ARPI

psihoterapie-integrativa-cursuri

Tabere ARPI

Descopera taberele organizate de ARPI

TABARA DE VARA DE LA MARE – COSTINESTI

Tabere
foto-tabara-gina

TABARA LA MUNTE – OCTOMBRIE 2017

TABARA REZIDENTIALA DE DEZVOLTARE PROFESIONALA CONTINUA ARPI

psihoterapie-integrativa-arpi
Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Start typing and press Enter to search