DEVINO PSIHOTERAPEUT INTEGRATIV

Îți punem la dispoziție un program de formare în psihoterapia integrativă certificat național de Colegiul Psihologilor din România conform Aviz nr RF-II-OT-29 din 26.06.2007 și european de Asociația Europeană de Psihoterapie Integrativă (EAIP) din anul 2013 astfel încât poți obține:

  • Atestatul de libera practica de psiholog – psihoterapeut sub supervizare după 2 ani
  • Atestatul de liberă practică ca psiholog – psihoterapeut AUTONOM
  • Certificatul European de Psihoterapeut Integrativ în urma parcurgerii programului de formare de 4 ani, format din 2 ani formare de bază și 2 ani supervizare

Descoperă avantajele Asociației Române de Psihoterapie Integrativă (A.R.P.I.)!

Experiență și recunoaștere: Cu peste 17 ani de experiență și peste 2000 de absolvenți care practică psihoterapia în România și Europa, A.R.P.I. este o instituție cu renume și recunoaștere în domeniul formării profesionale.

Acreditare națională și europeană: Suntem PRIMA școală de formare în psihoterapie integrativă din România acreditată și recunoscută de Colegiul Psihologilor din România (C.P.R.) și de Asociația Europeană de Psihoterapie Integrativă (E.A.I.P.).

Tehnici practice aplicate: La A.R.P.I., înveți experiențial, tehnici practice de psihoterapie integrativă încă de la primul modul. Astfel, vei dobândi competențele necesare pentru a avea rezultate eficiente în cabinetul  tău ca psihoterapeut.

Expertiză internațională: Beneficiezi de experiența clinică a  echipei noastre de formatori și psihoterapeuți  româno-britanici, care aduc o perspectivă diversă și un arsenal bogat  de tehnici de intervenție din practica clinică folosită în cabinetele personale.

Oportunitatea de dezvoltare profesională: La finalizarea formării, vei obține Atestatul de Liberă Practică în profesia de Psihoterapeut Integrativ, recunoscut de Colegiul Psihologilor din România. Aceasta îți va permite să-ți deschizi propriul cabinet și să începi o carieră de succes în psihoterapie.

Certificare europeană: După 4 ani de formare – 2 ani de formare de bază și 2 ani de supervizare – ai ocazia de a obține Certificatul European de Psihoterapeut Integrativ, eliberat de Asociația Europeană de Psihoterapie Integrativă (E.A.I.P.) și poți practica psihoterapia integrativă în țări ca Germania, Franța, Belgia, Italia, etc

Formatori: Dr. Gina Chiriac, MA Joanna Hewitt-Evans, MA Joanna Kato, Dr. Ioan Andronic, Dr. Coralina Chiriac, Dr. Dana Porumbu, Dr. Eugen Avram, Psih. Adrian Beu, Psih. Stefan Cepoi, Psih, Carmen Clenciu, Psih. Erna Constantin, Psih. Beatrice Levitchi, Psih. Andreea Neagu, Dr. Elisabeta Nita, Psih. Aurora Popescu, Psih, Simona Preda, Dr. Armand Veleanovici

PROGRAM DE FORMARE DE BAZA LIVE

Program de formare optim pentru absolvenții ce doresc sa-și dezvolte cariera profesională și să obțină atestatul de Psihoterapeut Integrativ.

PROGRAM DE FORMARE DE BAZA LIVE INTENSIV

Program de formare optim pentru persoanele cu un program încarcat, ce doresc sa-și dezvolte cariera profesionala,  într-un mod eficient si intensiv: 4 weekend-uri si 2 săptămâni într-un an.

PROGRAM DE FORMARE DE BAZA HIBRID (ONLINE & LIVE)

Program de formare care poate fi parcurs și accesat de oriunde din lume, optim pentru toți absolvenții din toata țara și din afara ei, care doresc sa-și dezvolte cariera profesională.

PROGRAM DE FORMARE DE BAZA NEUROPSY (ONLINE & LIVE)

Program de formare adaptat celor mai noi descoperiri din domeniul neuroștiinței și neuropsihologiei, parcurs în proporție de 80% online, într-un mod eficient și intensiv.

Formare de baza in psihoterapia copiilor si adolescentilor – intensiv (IESTCA)

Program de formare optim pentru absolvenții ce își doresc să devină psihoterapeuți pentru copii și adolescenți, prin studiul tehnicilor și metodelor practice de lucru în psihoterapia copiilor.

CE ESTE FORMAREA DE BAZĂ ÎN PSIHOTERAPIA INTEGRATIVĂ?

Formarea de bază este un program de formare profesională pentru cei ce își doresc să practice profesia de psihoterapeut integrativ.
Fiecare psihoterapeut cu drept de liberă practică din România are formare într-o anumită formă de psihoterapie.

Legislația națională ce reglementează profesia de psihoterapeut (Legea psihologului – 213/2004) prevede obligativitatea parcurgerii unei formări într-o abordare psihoterapeutică specifică, pentru a putea profesa.
De asemenea, etapa de dezvoltare personală (150 de ore) necesară pentru parcugerea formării de bază, face parte din oferta ARPI și este parcursă concomitent cu cursurile teoretice de formare.

În dezvoltarea personală, etapă care precede formarea de bază, se pot înscrie studenți ai universităților de profil menționate în Legea 213/2014, conform Colegiul Psihologilor din România. Dezvoltarea personală este o etapă obligatorie. În formarea de bază se pot înscrie absolvenți ai facultăților mai sus menționate, numai după obținerea licenței.

Programul de formare ARPI este acreditat de Colegiul Psihologilor din România, se desfașoară sub egida Asociației Europene de Psihoterapie și este în acord cu standardele formative E.A.I.P. (European Association of Integrative Psychotherapy).

Legislația românească în vigoare prevede ca accesul în profesia de psihoterapeut treapta sub supervizare este posibil doar după minim doi ani de la anul obținerii licenței în domeniile agreate de legea 213/2004. 

Absolvenții ARPI pot profesa psihoterapia integrativă în Europa!

Deoarece ARPI este full membru EAIP și programele de formare sunt acreditate la nivel european, cursanții noștri pot aplica pentru obținerea Certificatului European de Psihoterapeut Integrativ emis de Asociația Europeană de Psihoterapie Integrativă după parcurgerea programului de formare de bază de 2 ani și a 2 ani de supervizare.

CUI I SE ADRESEAZA?

Programul de formare de bază se adreseaza tuturor celor care își doresc să devină psihoterapeuți integrativi.

Conform legii, pot urma o formare în psihoterapie și ulterior profesa ca psihoterapeuți acreditați de Colegiul Psihologilor, următoarele categorii:

  • Licențiații în psihologie
  • Posesorii unei diplome de licență asimilate de tipul: filosofie, filosofie-istorie sau din domeniul știintelor socio-umane (absolvenții de până în anul 1990)
  • Absolvenții de psihosociologie, psihopedagogie specială și psihologie în condițiile dublei specializări (începând cu anul 1991)
  • Absolvenții de medicina generala, asistența socială, filosofie, pedagogie și teologie

STRUCTURA CURSURILOR DE FORMARE DE BAZA

Formarea teoretică de bază se realizează pe parcursul a 500 de ore și are următoarele OBIECTIVE:

  • Însușirea de cunoștinte formative teoretice de bază prin studiul tehnicilor de psihoterapie
  • Aplicațiile efectuate practic pentru dobândirea aptitudinilor necesare în practica psihoterapeutică
  • Însușirea noțiunilor de etică și deontologie, a aspectelor legislative necesare practicii psihoterapeutice.

Etapa de dezvoltare personală de 150 de ore necesară pentru parcurgerea formării de bază, face parte din oferta ARPI și este parcursă concomitent cu cursurile teoretice de formare.

CE DIPLOME OBȚII?

Absolvenții noștri, în funcție de programul de formare pe care îl aleg, obțin:

  • Atestat de liberă practică în psihoterapie integrativă
  • Certificat European de Psihoterapeut Integrativ

ÎNSCRIERE ȘI ADMITERE

Admiterea se face pe baza dosarului de înscriere și a interviului care va avea loc după trimiterea dosarului personal pe email către secretariat.

Dosarul de înscriere va cuprinde următoarele documente:

  • cerere de înscriere (se solicită prin e-mail către secretariatul ARPI)
  • copie după cartea de identitate;
  • copie după certificatul de naștere;
  • copie după diploma de licență sau adeverința de la facultate;
  • CV;
  • copie după acte care atestă participarea la alte formări în psihoterapie, grupuri de dezvoltare personală (dacă ați participat la alte cursuri/formări);
  • 2 fotografii tip buletin.

Interviul va avea loc după depunerea dosarului de înscriere, iar data și ora exacte  vor fi transmise fiecărui participant eligibil.

În cadrul interviului se urmăresc:
– capacitatea de relaționare cu propria persoana, cu ceilalți și cu grupul
– stima de sine și încredere in sine
– capacitatea de atenție, analiza și sinteza specifice practicării profesiei de psihoterapeut
– gradul de empatie și inteligenta socială
– motivația de a deveni de psihoterapeut
– gradul de sănătate psihică
– abilitățile de comunicare și ascultare activa
– nivelul de dezvoltare personală

În vederea pregătirii pentru interviul de admitere, puteți lua în considerare următoarele repere:

  • detalii privind parcursul dvs. educațional până în prezent
  • motivația înscrierii în programul de formare ARPI
  • ce așteptări aveți de la formarea în psihoterapie în cadrul ARPI
  • ce obiective urmăriți în procesul de formare în psihoterapie integrativă
  • reușitele și eșecurile dvs. cele mai importante
  • dificultățile emoționale cu care vă confruntați sau cu care v-ați confruntat în trecut
  • eventuale probleme de natură psihologică sau psihopatologică pentru care ați beneficiat de tratament sau pentru care ați fost internat(ă)
  • motivația pentru care doriți să vă formați ca psihoterapeut integrativ
  • calităti, trăsături, preocupări pe care le aveți și pe care le considerati utile pentru procesul formării dvs. terapeutice,
  • ce cărți sau materiale video legate de subiectul psihoterapiei v-au plăcut în mod deosebit
  • ce înseamnă pentru dvs. “a fi psihoterapeut”, cum vă imaginați lucrând ca terapeut după finalizarea formării.