Cauți un program de specializare pe psihoterapia traumei?

Investește în tine si clienții tai din terapie, cu un program de specializare în lucrul cu trauma din perspectiva Psihoterapiei Integrative!

Dacă vrei să afli mai multe despre cum se manifestă trauma, tipurile de traumă și modalitățile de aplanare ale rănilor emoționale, te invităm la un curs care-ți va îmbogăți cunoștințele și tehnicile terapeutice!

Programul de specializare se adresează tuturor psihologilor și psihoterapeuților în formare, care vor să descopere cum să lucreze cu trauma din punct de vedere psihosomatic și din perspectiva modernă a neuroștiinței.

Absolvenții acestui curs obțin certificat de specializare în psihoterapia traumei.

  • Perioadă: 5 module – LIVE, în Bucureșți, la ATMA Center
  • MODUL 1 – 25-27 Octombrie 2024 – formator Dr. Coralina Chiriac
  • MODUL 2 – 29 Noiembrie-1 Decembrie 2024 – formator Conf. Univ. Dr. Florinda Golu ( vineri) și M.S. Andreea Abe Neagu (Sâmbătă și Duminică)
  • MODUL 3 – 31 Ianuarie – 2 Februarie 2025 – formator Dr. Coralina Chiriac
  • MODUL 4 – 11-13 Aprilie 2025 – formatori Dr. Gina Chiriac
  • MODUL 5 – 11-13 Iulie 2025 – formator Dr. Coralina Chiriac
  • Program: Vineri 13:00-18:00, iar sâmbătă și duminică 10:00-18:00
  • ⏰Preț modul: 250 euro
  • 📋Nr. Credite Obținut : 50 Credite CPR

Beneficii:

  • Diplomă acreditată ARPI, cu specializare în Lucrul cu Trauma din perspectiva Psihoterapiei Integrative
  • Dobândirea cunoștințelor teoretice despre traumă, sistem nervos, psiho-somatică
  • Cadre experențiale
  • Jocuri pentru copii și adolescenți pentru activarea resurselor interne în vindecarea traumei
  • Care sunt răspunsurile creierului la traumă
  • Cunoștințe despre impactul fizic al traumei și cum rămâne stocată în corp
  • Metode de auto-reglare și reglare emoțională a clienților cu trauma acută, cronică sau complexă
  • Renegocierea traumei
  • Lucrul cu sindromul de stres post-traumatic
  • Tehnici de lucrul cu corpul și  transformarea traumelor  în surse de putere
  • Cunoștințe de neuroștiință care revoluționează procesul de vindecare din interior, cu ajutorul tehnicilor de conștientizare, observare și activare al neocortexului.

Teme generale ale cursului:

  • Modulul 1: Introducere în Psihoterapia Traumei, modelul integrativ
  • Modulul 2: Traumele de dezvoltare din perspectiva psihoterapiei integrative
  • Modulul 3: Tehnici integrative în lucrul cu traumele (resemnificarea evenimentelor traumatice) de tipul: accidentelor, căzăturilor, loviturilor, traumelor medicale, abuzului sexual. Tehnici de psiho-somatoterapie 
  • Modulul 4: Principii de intervenție în psihoterapia traumei la copii și adolescenți. Intervenții terapeutice pentru antrenarea rezilienței copiilor
  • Modulul 5: Tehnici și metode specifice psihoterapiei intergrative din perspectiva neuroștiințifică în lucrul cu trauma – Mindfulness

🖊Înscrierea se face prin trimiterea documentelor pe adresa de 📨 inscrieri@psihoterapieintegrativa.ro.
☎ 0745206356

Înscrierea se face prin transmiterea documentelor la adresa: inscrieri@psihoterapieintegrativa.ro

Documente necesare:

  • Copie C.I.
  • Certificat de naștere
  • Certificat de căsătorie (dacă este cazul)
  • Diploma de licență

De asemenea, este foarte important să completezi și formularul de mai jos:

 

Te așteptăm cu drag la curs!

Cum M-a Ajutat Specializarea să Întăresc Relațiile cu Clienții și să Mă Descopăr Pe Mine Însumi

„Specializarea mi-a adus mai multă siguranță, am înțeles că trauma nu poate fi privită secvențial și este nevoie de toate perspectivele pentru a lucra cu clientul.
Iar faptul că am dobândit siguranța asta îmi permite să fiu mai prezentă în relație cu clientul. Din punct de vedere personal mi-a adus în lumină emoții și evenimente pe care am nevoie să le integrez și să lucrez în terapia personală, mai multă prezență și curiozitate în relație cu corpul meu.”
Andronic Cecilia

Specializarea în Lucrul cu Trauma M-a Transformat ca Terapeut

„Această specializare în lucrul cu trauma este pentru mine o celebrare a mea ca terapeut, o trecere profesionistă la următorul nivel de profunzime, așa cum performanța din mine are nevoie: cu structură, cu emoție, cu corp, cu integrare, cu verbalizare, cu practică, din teorie descompusă și demonstrată în lucrul efectiv. Toată partea de safety pe care am simțit-o de când a fost creată, la primul modul, îmi este resursă și model în lucrul cu trauma. Aș putea spune că am înnobilat procesul terapeutic cu tot ce am descoperit în această specializare că este lucrul cu trauma. ❤🙂 Este o clarificare și o bază solidă de la care pot construi în cabinet, prezent, profesionist, conținător și în siguranța că știu ce fac.”
Oana Grădinaru

Recunoștință și Evoluție

„Am avut onoarea de a face această specializare, absolut necesară oricărui psihoterapeut, cu cei mai buni formatori. Am primit cele mai prețioase informații, am primit structură și claritate, conținere și empatie. Sunt recunoscătoare pentru absolut fiecare minut petrecut în această specializare! Felicitări pentru inițiativă și pentru ceea ce ați adus în fața cursanților, dragi formatori!”
Dana Cocîrță

„Mă simt foarte onorată că am făcut parte din prima promoție a celor care au absolvit această specializare în psihotetapia traumei și le mulțumesc cu multă iubire și recunoștință creatorilor acestui program, Coralina și tuturor celorlalți formatori geniali care m-au însoțit în acest proces. Simt că la această specializare am primit o mulțime de resurse foarte utile în lucrul cu trauma, mai întâi pe plan personal, iar mai apoi profesional, acolo unde ceea ce am lucrat eu cu mine devine ceea ce Carl Rogers numea ,,Stradivarius-ul terapiei.”
Iulia Scutaru

„Sunt extrem de recunoscătoare că am urmat acest curs de specializare în lucrul cu trauma din perspectiva psihoterapiei integrative, care a avut un impact deosebit de important asupra personalității mele, atât la nivel personal, cât și la nivel profesional. Am avut parte de niște mentori pe care îi admir cu toată fascinația, atât academic, cât și practic, ca interacțiune umană. S-a creat o relație foarte frumoasă, vindecătoare, plină de siguranță între toți participanții la curs, inclusiv și cu formatorii…. Abia aștept oportunitatea să continui această interacțiune prin specializare la alte subiecte la fel de interesante și importante!!!”
Bulat Elena

„Fiecare om își dorește la un moment dat în viată să “creeze” o poveste de succes. Fie că este pe plan personal, familial sau social, cu toții ne dorim să izbândim. Această dorință poate apărea mai devreme sau mai târziu. Povestea mea de succes a început mai târziu, după mulți ani de experiență în învățământ și a fost propria mea alegere. Mă consider norocoasă pentru că am avut inspirația și puterea să mă îndrept cu toate forțele către ceea ce am simțit că pot face cu succes și anume să îmbin meseria de cadru didactic cu cea de psihoterapeut. Totul a început într-un mod firesc, după o analiză a propriului potențial, fiind ghidată de intuiție și motivație. Am crezut atunci că este o ”chemare” strict profesională, bazată oarecum pe calități native. În timp, mi-am dat seama că era, de fapt, un scop personal. Dorința de autocunoaștere, preocuparea față de semeni, dorința de a înțelege mai bine viața și suferința proprie, m-au determinat să aleg psihologia. Îmi doream să mă dezvolt, să mă înțeleg pe mine, să accept ce nu pot schimba, să fiu de ajutor celor care au nevoie. Începutul studiilor a fost plin de speranță, responsabilitate și încredere. Acest demers nu a fost întotdeauna ușor, au existat diverse obstacole, uneori și eforturi financiare, dar investiția în cunoaștere merită orice sacrificiu. Căutarea mea s-a oprit la ARPI față de care îmi exprim recunoștința și bucuria. Seriozitatea, profesionalismul și entuziasmul formatorilor m-au atras și m-au entuziasmat și pe mine. Astfel, a început cea mai frumoasă călătorie profesională și personală din viața mea de până atunci. Și e doar începutul.
Urmează un drum greu, dar pe care o să-l urmez cu dragoste și pasiune. Prin ,,Specializarea în lucrul cu trauma din perspectiva psihoterapiei integrative”, am reușit să-mi depășesc condiționările vechi, să accept o schimbare, să am o mentalitate deschisă spre cunoaștere, autocunoaștere și învățare și, din punct de vedere profesional, să cunosc modalități noi de abordare legate de următoarele aspecte: Resemnificarea evenimentelor traumatice de tipul: accidentelor, căzăturilor, loviturilor, traumelor medicale, tehnici și metode specifice psihoterapiei integrative din perspectiva neuroștiințifică în lucrul cu trauma – mindfulness, Principii de intervenție în psihoterapia traumei la copii și adolescenți, intervenții terapeutice pentru antrenarea rezilienței copiilor, traumele de dezvoltare din perspectiva psihoterapiei integrative, Tehnici de intervenție în lucrul cu trauma din perspectiva neuroștiinței. Toate acestea mi-au adus o plus-valoare la ceea ce eram, ceea ce mă duce cu gândul că, impactul muncii mele de ,,vindecare prin cuvânt” în cadrul comunității ca viitor psihoterapeut va fi inestimabil.”
Adela Popescu

„Recomand cu încredere cursul de Traumă pentru a face diferența dintre profesioniști și diletanți.”
Victorița Cuturlui

Atentie: Nu se poate participa selectiv doar la un singur modul.

În cadrul cursului nu se oferă puncte de credit pentru modulele realizate. Tehnicile învățate pot fi folosite în cabinetul personal, cât și în instituțiile de stat.

Psihologii și psihoterapeuții înscriși vor studia tehnici și metode practice de lucru cu trauma, cât și metode de activare a resurselor clienților, folosind tehnicile de awareness, din neuroștiință. Astfel, terapeuții vor putea învăța impactul traumei, stresului, anxietatii asupra creierului și ce tehnici de intervenție să aplice, pentru a-i aduce pe clienți într-o stare dehomeostază.

Cursul va fi specific integrativ, relațional și vor exista metode de diagnostic și intervenție specifice.

Se vor preda tehnici de analiză și observare, tehnici relaționale, tehnici de mindfulness și psiho-somato-terapie în lucrul cu trauma, sindromul post-traumatic, răni emoționale și traume complexe.