Ghidul tău către profesia de psihoterapeut

Nicio persoană nu se poate considera întregită, decât în momentul în care își găsește vocația sau chemarea. Din dorința de a se regăsi, dar și să îi poată susține pe cei din jur, am creat A.R.P.I. – prima asociație de psihoterapie integrativă din România.

Un avantaj major al asociației constă în acreditarea cursurilor de formare complementară în sistem masteral româno-britanic, peste tot în Europa.

Cine este A.R.P.I.?

Cu o experiență de 12 ani și peste 400 de psihoterapeuți integrativi acreditați de către Colegiul Psihologilor, ASOCIAȚIA ROMÂNĂ DE PSIHOTERAPIE INTEGRATIVĂ  este o comunitate de profesioniști, un loc al prieteniei, un loc în care visurile prind contur. Credința în oameni și pasiunea pentru a descoperi ce se află în spatele gândurilor, au dus la crearea acestei fascinante specializări: aceea de psihoterapeut integrativ.

Președintele asociației, doamna Gina Chiriac  s-a dedicat întru totul acestei profesii complexe, care privește omul ca pe un întreg. Prin prezentările A.R.P.I. din București, ce vor avea loc în luna octombrie, se deschide un nou orizont către ceea ce înseamnă să fii psihoterapeut.

Ce presupune să fii psihoterapeut integrativ?

Drumul către a-i ajuta pe ceilalți, începe cu descoperirea sinelui. La A.R.P.I. întâi înveți să te descoperi pe tine, să te accepți și să-ți întărești psihicul pentru a-i putea susține emoțional pe cei dragi.

Relația psihoterapeut- pacient nu este una rece și formală, ci este o relația co-creată de clădire a încrerderii și de vindecare. Cabinetul și canapeua, o imagine atât de des întâlnită în reprezentările vizuale, se transformă acum într-un spațiu modern adaptat anilor în care trăim, în care cercetările științei și înțelepciunea tradițiilor se întâlnesc și creează  un spațiu al relaxării și al evoluției personale. Spațiul devine o prelungire a sinelui, un loc sigur și confidențial, în care barierele emoționale sunt depășite prin înțelegere cu multă susținere din partea psihoterapeutului.

Noi suntem acolo pentru ei, îi privim cu atenție, le oferim sufletul cu generozitate: sufletul ca o canapea, pe care ei se așează osteniți de viață, se opresc și printre șervețele umezite de lacrimi, ne scriu cuvintele durerii… acolo, în acel spațiu neștiut de nimeni.” – Gina Chiriac, despre psihoterapeuți

Cum ajung un psihoterapeut bun?

După absolvirea unei facultăți de profil socio-uman (filosofie, psihologie, medicină, teologie), poți urma cursurile de psihoterepie integrativă în regim masteral, pe termen de 2 ani.

Te poți înscrie la:

– cursuri de dezvoltare personală
– formare de bază în psihoterapie integrativă
– formare de bază în psihosomatică și neuroștiințe
– curs supervizare în psihoterapie integrativă
– cursuri de formare continuă pentru psihoterapeuții practicanți
– cursuri de specializare în terapie de cuplu și sexualitate, psihosomatică, psihoterapia traumei, psihoterapia copiilor și adolescenților, etc

După examenele absolvite și perioada de practică clinică, alături de un psihoterapeut acreditat, poți participa la ședințe cu pacienții. În funcție de înclinația fiecăruia, se pot alege specializări pentru terapie de cuplu, individuală, pentru copii și altele. Mediile de practică diferă de la instituții școlare, spitale, instituții publice juridice, până la clasicul cabinet de psihoterapie.

Formatorii noștri: Angela Carr(UK), Drd. Coralina Chiriac, MA Joanna Kato(Gr), MA Joanna Hewitt Evans(Uk), Dr. Ioan Andronic, Julianne Appel-Opper, Dr. Daniela Porumbu, și-au dedicat viața profesiei de psihoterapeut pentru a ajuta oamenii. Experiența, profesionalismul și mai ales pasiunea de care au dat dovadă pentru a descoperi psihicul uman s-au reflectat în cele 10 promoții de arpiști începând cu anul 2006.

Cursurile Asociației Române de Psihoterapie Integrativă sunt acreditate național de către Colegiul Psihologilor din România și de către Asociația Europeană de Psihoterapie Integrativă.

Programele de formare A.R.P.I. permit accesul la obținerea Atestatului de liberă practică ca pihoterapeut integrativ și a Cetificatului European de Psihoterapeut Integrativ și sunt recunoscute în țările europene, astfel tu să atingi noi culmi profesionale și să descoperi cum poți vindeca și descoperi povești unice în spațiul în care trăiești.

Urmează-ți visul de a deveni ceea ce ești deja!
Vino să descoperi lumea fascinantă a psihoterapeuților integrativi, alături de A.R.P.I. și formatorii noștri!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.