Vrei să devii psihoterapeut și ești pasionat de neuroștiințe? Programul de formare de bază NEUROPSY este exact ceea ce cauți!

NOU!! Am început înscrierile pentru o NOUĂ GRUPĂ DE FORMARE!! Noua grupă va începe în 19 – 20 octombrie 2024.

Programul NEUROPSY îți aduce o multitudine de beneficii: începând de la tehnici practice de psihoterapie integrativă, acces direct la inovații în neuroștiință, o abordare științifică a procesului terapeutic, mentorat de elită, până la acreditare profesională și acces direct în psihoterapie.

INFORMAȚIILE CURSULUI

  • Durata: 2 ani
  • Programul cuprinde: 4 module/an online și 3 tabere/an (2 online și una live)
  • Preț modul: 110 euro/modul

  • Preț tabără: 240/ euro tabără online; 520 euro/ tabără live

Pasul tău către un viitor strălucit începe toamna anului 2024 (Modulul 1). Programul se desfășoară online, dar include și o tabără live, pentru a-ți asigura o experiență completă de învățare.

Modulele de 2 zile se desfășoară în weekend, sâmbăta și duminica, iar taberele conform calendarului stabilit în prealabil. *Datele finale vor fi oferite la începutul formării, după încheierea înscrierilor.

Înscrieri la cursul:

Formare de Bază NeuroPsy Hybrid

CE BENEFICII AI DACĂ TE ÎNSCRII LA PROGRAMUL DE FORMARE DE BAZĂ NEUROPSY HYBRID

  1. Flexibilitate și eficiență: Prin structura programului, îți oferim oportunitatea de a îmbina învățarea teoretică cu aplicarea practică, totul având la bază cele mai recente descoperiri în neuroștiințe.
  2. Tehnici practice aplicate: Înveți experiențial, tehnici practice de psihoterapie integrativă încă de la primul modul. Astfel, vei dobândi competențele necesare pentru a avea rezultate eficiente în cabinetul  tău ca psihoterapeut.
  3. Acces direct la inovații în neuroștiințe: Ai șansa de a practica la Institutul Neuropsy, unde vei învăța cum să îmbunătățești procesul terapeutic folosind descoperirile recente în neuroștiințe: Brain Map și neurofeedback.
  4. Abordare științifică: Înveți cum să identifici și să interpretezi schimbările concrete care au loc la nivelul creierului, ca rezultat al implementării tehnicilor și strategiilor din domeniul neuroștiinței și epigeneticii
  5. Mentorat de elită: Cursurile sunt susținute de profesioniști cu o vastă experiență de peste 20 de ani și de cercetătorii Institutului Neuropsy.
  6. Acreditare profesională: La finalizarea formării obții de la COLEGIUL PSIHOLOGILOR din ROMÂNIA, Atestat de Liberă Practică în profesia de Psihoterapeut Integrativ.
  7. Acces direct în psihoterapie: După obținerea atestatului de liberă practică, îți poți deschide propriul cabinet legal ca psihoterapeut integrativ.
  8. Certificare europeană: După parcurgerea a 4 ani – 2 ani formare de bază și 2 ani de supervizare -, poți obține Certificatul European de Psihoterapeut Integrativ, eliberat de ASOCIAȚIA EUROPEANĂ DE PSIHOTERAPIE INTEGRATIVĂ (E.A.I.P.).

TEMELE MODULELOR DIN CADRUL FORMARII DE BAZĂ

Program de psihoterapie integrativă: aplicatii ale cercetării din neuroștiința și epigenetică in procesul terapeutic modern (2020)

  1. Introducere în psihoterapia integrativă. Considerente teoretice şi integrarea lor în practică
  2. Tehnici de diagnostic și evaluare specifice psihoterapiei integrative relaționale. Integrarea tehnicilor moderne de evaluare ale creierului și studiul frecvențelor celebrale in stabilirea diagnosticului. Abordarea interdisciplinara integrativă a rezultatelor brain-Maps EEG si QEEG și a diagnosticelor cu care clientul vine in psihoterapie
  3. Nevoile de dezvoltare. Fundamentul teoretic al relaţiei în contact. Formarea relaţiilor. Ataşamentul(K.Evans, Berne, Erskine, Bowlby). Perspectiva lui Daniel Siegel in tratamentul integrativ
  4. Cadrul terapeutic integrativ. Integrarea instrumentelor psihologiei clinice in procesul de diagnostic. Stabilirea obiectivului, crearea alianței terapeutice, Stabilirea diagnosticului. Teoria câmpului ( Lewin)
  5. Importanța studiului epigeneticii și a neurostintelor in procesul psihoterapeutic modern integrativ
  6. Modelul biologic al schimbării. Cum reacționează creierul și corpul la schimbare? Ce este schimbarea din perspectiva psihoterapiei integrative.
  7. Abordarea integrativa a legăturilor de cauzalitate dintre  neocortex, creierul limbic, cerebel și reacțiile chimice numite emoții. Manifestari psihosomatice
  8. Modificarea sistemului de credințe și axa temporo-spațială din perspectiva neuroștiințelor și epigeneticii in abordarea integrativă
  9. Aplicaţii integrative. Spaţiul intrapsihic: de la hipnoza ericksoniană la tehnicile de mindfulness
  10. Tehnici de relaxare și aplicații practice in psihoterapie: De la atacul de panica la bolile terminale. Meditația din perspectiva științifică. Studii de specialitate și cercetarea fenomenului din perspectiva științifică (prof. univ.Daniel David, dr. Herbert Benson)
  11. Umbra, Arhetipuri și Ritual în psihoterapia integrativă. Rescrierea poveștii personale și redescoperirea sinelui
  12. Efectul placebo și nocebo. Influența sistemului de credințelor al pacientului in tratamentul psihoterapeutic Efectul placebo și nocebo.
  13. Cercetarea aplicată, designuri experimentale în psihoterapia integrativă. Tehnici de neurofeedback
  14. Modelul coerentei in psihosomatica, cercetări ale neuroștiinței si neurogeneza. De la materie la cuanta. Frecventa undelor celebrale, indicator al starii de stres sau relaxare
  15. Studiul Instanțelor psihice și triunghiul dramei. Teoria subpersonalitatilor (Assagioli). Trecerea de la victima la creator de realitate.
  16. Aplicaţii ale psihoterapiei integrative

Pentru mai multe detalii, te rugăm să ne contactezi la numarul de telefon +0745206356 sau pe adresa de e-mail secretariat@psihoterapieintegrativa.ro