Informatiile cursului


calendar icon - psihoterapie integrativaDurata cursului: 150 ore

perioada icon -psihoterapie integrativaPerioada: 20-30 ore/modul

locatie -psihoterapie integrativaLocalitate: București, Iași, Sibiu, Brașov, Timișoara, Constanța, Craiova

pret - psihoterapie integrativaPret: 200 lei/studenti – 10 module/an;

130 eur(cand cursurile sunt incluse in formarea de baza)/modul – 7 module

trainer - psihoterapie integrativaTrainer: Dr. Gina Chiriac, Joanna Hewitt Evans, Angela Carr, Joanna Kato, Dr. Gabriela Stoltz, Dr. Ioan Andronic, Psih. Coralina Chiriac , Dr. Julliane Appel-Opper, Dana Porumbu, Florinda Golu

Cursurile se adreseaza tuturor persoanelor interesate de dezvoltare personala indiferent de specializare sau nivelul de studii.

Ce este dezvoltarea personală?


Invitam studentii din facultatile cu profil de psihologie/sociologie/psiho-pedagogie sa inceapa dezvoltarea personala inca din timpul facultatii pentru a-si imbunatati intregul sistem relational. Cursantii vor primi diplome de absolvire pe care le vor putea folosi la cv-ul personal. Orele de dezvoltare personala facute in timpul facultatii se vor recunoaste de catre ARPI si IESTCA ca facand parte din programul de formare in profesia de psihoterapeut integrativ.

Dezvoltarea personală cuprinde activități și experiențe care au scopul de a îmbunătăți starea de conștientizare, dezvoltare a talentelor și abilităților personale, îmbunătățirea calității vieții și contribuirea la realizarea aspirațiilor și viselor personale.

Definită uneori și auto-dezvoltare, dezvoltarea personală se referă la activitățile și experiențele care îți îmbunătățesc viața, sub toate aspectele ei: relațiile cu ceilalți, carieră, sănătate, educație și dezvoltare profesională, spiritualitate.

Dezvoltarea personală este un proces continuu și care este facut de dorința fiecaruia dintre noi de a evolua , de a deveni mai bun și de a se autodepăși.
Totuși, acest concept nu este limitat numai la nivel individual, ci cuprinde și activitățile pentru dezvoltarea celorlalți, în calitate de profesor, consilier, manager, antrenor sau mentor.

Cui i se adreseaza?


Cursurile de dezvoltare personală se adresează celor care indiferent de profesie sau nivel de studii , doresc să se cunoască mai bine și să se dezvolte din punct de vedere personal, studenților indiferent de facultate, inclusiv Psihologie, tuturor celor pasionați de psihologie, autocunoaștere, comunicare, care își doresc să își transforme viața sau să-i ajute pe ceilalți să aibă o viață mai bună.

Structura cursurilor de dezvoltare personala


Etapa de dezvoltare personala cuprinde 200 de ore realizate in cadrul urmatoarelor module:

  • Psihoterapie integrativă de grup, metode și tehnici aplicate în practică (20 de ore)
  • Imaginea de sine, stima de sine şi încrederea în sine (20 de ore)
  • Inteligenţa emoţională şi managementul stresului (40 de ore)
  • Comunicarea şi abilităţile sociale (30 de ore)
  • Rezolvarea creativă a problemelor (30 de ore)
  • Terapie individuală şi de grup. Despre credinţe (20 de ore)
  • Tehnici de dezvoltare personală aplicate in managementul stresului. Tehnici de relaxare si mindfulness (40 de ore)

Ce diplome se obtin?


În urma participării la cursurile de dezvoltare personală, cursanții obțin:

– Diplomă care atesta parcurgerea celor 200 de ore (credite) de dezvoltare personală , utilă atât la cv-ul personal, cât și în recunoasterea orelor de practică la facultățile de profil

– Diplomă care atesta dezvoltarea personală recunoscută ca fiind etapa premergătoare conform cadrului legal in vigoare (Legea nr. 213/2014) – ca parte a programului de formare de bază ca psihoterapeut integrativ în ARPI și IESTCA.

Diploma este recunoscută de Colegiul Psihologilor din Romania ca parte a programului acreditat ARPI si IETSCA.

Această diplomă permite accesul către practicarea profesiei de psihoterapeut și face parte din pregătirea profesionala a viitorului psihoterapeut pentru obținerea atestatului de liberă practică în psihoterapie integrativă și a Certificatului European de Psihoterapeut Integrativ (EAIP).

 

De reținut: Cursanții au posibilitatea ca după 10 module de dezvoltare personală să poată aplica tehnicile de intervenție în lucrul cu clienții, pe probleme specifice programei studiate.

Diploma cursului de dezvoltare personala