Vrei să devii psihoterapeut? Înscrie-te în programul de formare LIVE CLASIC!

NOU!! Am început înscrierile pentru o NOUĂ GRUPĂ DE FORMARE!! Noua grupă începe în luna 5 – 6 octombrie 2024.

BENEFICIILE PROGRAMULUI DE FORMARE DE BAZĂ LIVE CLASIC

Deși formarea online a devenit din ce în ce mai populară datorită flexibilității și accesibilității, există totuși anumite beneficii legate de formarea LIVE tradițională, față în față, în psihoterapie:

 1. Interacțiune umană directă: În psihoterapie, nu doar cuvintele contează, ci și limbajul non-verbal, tonul vocii, postura corpului, ritmul respirației și alte semne subtile. Într-o formare live, vei putea observa și învăța aceste detalii mult mai ușor, având acces la aplicații experiențiale live
 2. Învățare experiențială: Acest program îți va oferi oportunitatea de a învăța prin practică directă. Vei descoperi tehnicile de psihosomatică și vei experimenta importanța contactului tactil în procesul terapeutic, înțelegând astfel cum corpul tău devine un instrument esențial în practica psihoterapiei.
 3. Învățarea multisenzorială: Într-un cadru de formare live, ai ocazia să exploatezi și să înțelegi importanța tuturor simțurilor în procesul terapeutic. Dincolo de cuvinte și limbajul corpului, sunetele, mirosurile sau texturile din mediul terapeutic pot avea un impact semnificativ asupra experienței clientului. De asemenea, abilitatea de a percepe și răspunde la aceste elemente senzoriale poate ajuta la crearea unei conexiuni mai profunde și la creșterea calității actului terapeutic.
 4. Cadru terapeutic: Vei învăța cum să folosești spațiul fizic pentru a crea un cadru de siguranță și încredere, fundamental pentru desfășurarea cu succes a terapiei.
 5. Experiența directă a procesului terapeutic: În cadrul formării live, vei avea oportunitatea de a experimenta și a învăța din dinamica de grup, procesele interpersonale și atmosfera terapeutică într-un mod pe care formarea online nu-l poate oferi în totalitate.
 6. Dezvoltarea abilităților de relaționare: Prin cadre de lucru experiențiale si aplicarea tehnicilor psihoterapeutice, împreună cu formatorii și colegii îți vei antrena simțul terapeutic de care vei avea nevoie în cabinet . Pe parcursul formării vei avea ocazia să te cunoști mai bine, să îți dezvolți empatia, să îți îmbunătățești abilitățile de comunicare și să înveți cum să gestionezi emoțiile proprii și ale pacienților.
 7. Acreditare națională și europeană: La finalul formării, vei obține atestatul de liberă practică de la Colegiul Psihologilor din România, precum și certificatul european de psihoterapeut integrativ, de la Asociația Europeană de Psihoterapie Integrativă (E.A.I.P.)

INFORMAȚIILE CURSULUI

 • Durata formării: 2 ani
 • Structura: 11 module/an
 • Preț: 130 euro/modul

Modulele se desfășoară în weekend: sâmbăta și duminica.

Înscrieri la cursul: Formare de Bază

TEMELE MODULELOR DIN CADRUL FORMARII DE BAZĂ

 1. Introducere în psihoterapia integrativă. Considerente teoretice şi integrarea lor în practică
 2. Stadiile dezvoltării umane în abordarea integrativă. Ataşamentul
 3. Nevoile de dezvoltare. Fundamentul teoretic al relaţiei în contact (Ken Evans, Eric Berne, Richard Erskine, John Bowlby). Formarea relaţiilor şi stadiile de dezvoltare umană
 4. Integrarea elementelor de psihologie clinică şi a tehnicilor TCC
 5. Integrarea elementelor de Analiză tranzacţională
 6. Procesele inconştiente. Tipuri de transfer
 7.  Integrarea elementelor de Gestalt terapie
 8.  Aplicaţii integrative.Spaţiul intrapsihic: de la hipnoza ericksoniană la tehnicile de mindfulness
 9. Tehnica scaunului gol – Studiu comparativ între şcoala engleză şi cea americană
 10. Umbra, Arhetipuri și Ritual în psihoterapia integrativă. Rescrierea poveștii personale și redescoperirea sinelui 
 11.  Integrarea elementelor de terapie psiho-somatică
 12.  Cercetarea aplicată, designuri experimentale în psihoterapia integrativă
 13. Psihoterapie corporală relaţională
 14. Integrarea psihoterapiilor
 15. Aplicaţii ale psihoterapiei integrative

Pentru mai multe detalii, te rugăm să ne contactezi la numarul de telefon +0745206356 sau pe adresa de e-mail secretariat@psihoterapieintegrativa.ro