INFORMATIILE CURSULUI


Durata cursului: 150 ore

Perioada: 7-8 ore/modul – 10 module/an;

Localitate: București, Constanța

Preț: 200 lei/modul

130 eur /modul (când cursurile de dezvoltare personală sunt incluse în formarea de baza)– 7 module în total

Formatori: Psih. Gina Chiriac, Psih. Drd. Coralina Chiriac

Cursurile se adresează tuturor persoanelor interesate de dezvoltare personală, indiferent de specializare sau nivelul de studii.

CE ESTE DEZVOLTAREA PERSONALA?


Dezvoltarea personală cuprinde activități și experiențe care au scopul de a îmbunătăți starea de conștientizare, dezvoltare a talentelor și abilităților personale, îmbunătățirea calității vieții și contribuie la realizarea aspirațiilor și viselor personale.

Definită uneori și auto-dezvoltare, dezvoltarea personală se referă la activitățile și experiențele care îți îmbunătățesc viața, sub toate aspectele ei: relațiile cu ceilalți, carieră, sănătate, educație și dezvoltare profesională, spiritualitate.

Dezvoltarea personală este un proces continuu și care este facut de dorința fiecaruia dintre noi de a evolua , de a deveni mai bun și de a se autodepăși.
Totuși, acest concept nu este limitat numai la nivel individual, ci cuprinde și activitățile pentru dezvoltarea celorlalți, în calitate de profesor, consilier, manager, antrenor sau mentor.

Încurajăm studenții din facultățile cu profil de psihologie/sociologie/psiho-pedagogie să înceapă dezvoltarea personală încă din timpul facultății pentru a-și îmbunătăți întregul sistem relațional. Cursanții vor primi diplome de participare pe care le vor putea folosi la cv-ul personal. Orele de dezvoltare personală făcute în timpul facultatii se vor recunoaște de către ARPI și IESTCA ca făcând parte din programul de formare în profesia de psihoterapeut integrativ.

CUI I SE ADRESEAZA?


Cursurile de dezvoltare personală se adresează celor care indiferent de profesie sau nivel de studii , doresc să se cunoască mai bine și să se dezvolte din punct de vedere personal, studenților indiferent de facultate, inclusiv Psihologie, tuturor celor pasionați de psihologie, autocunoaștere, comunicare, care își doresc să își transforme viața sau să-i ajute pe ceilalți să aibă o viață mai bună.

STRUCTURA CURSURILOR DE DEZVOLTARE PERSONALA


Etapa de dezvoltare personală durează 150 de ore realizate și conține următoarele tematici:

  • Terapie individuală şi de grup
  • Tehnica de identificare a credinţelor limitative și rolul lor în procesul psihoterapeutic integrativ 
  • Utilizarea elementelor de psihodramă în dezvoltarea personală de tip integrativ 
  • Inteligenţa Emoţională
  • Ruşinea – emoţia ascunsă
  • Imaginea de sine, stima de sine şi încrederea în sine
  • Comunicare şi abilităţi sociale

Ce diplome se obțin?


În urma participării la cursurile de dezvoltare personală, cursanții obțin:

– Diplomă care atestă parcurgerea celor 150 de ore (credite) de dezvoltare personală , utilă atât la cv-ul personal, cât și în recunoașterea orelor de practică la facultățile de profil

– Diplomă care atestă dezvoltarea personală recunoscută ca fiind etapa premergătoare conform cadrului legal in vigoare (Legea nr. 213/2014) – ca parte a programului de formare de bază ca psihoterapeut integrativ în ARPI și IESTCA.

Diploma este recunoscută de Colegiul Psihologilor din Romania ca parte a programului acreditat ARPI si IETSCA.

Această diplomă permite accesul către practicarea profesiei de psihoterapeut și face parte din pregătirea profesionala a viitorului psihoterapeut pentru obținerea atestatului de liberă practică în psihoterapie integrativă și a Certificatului European de Psihoterapeut Integrativ (EAIP).

De reținut: Cursanții au posibilitatea ca după 10 module de dezvoltare personală să poată aplica tehnicile de intervenție în lucrul cu clienții, pe probleme specifice programei studiate.

Diploma cursului de dezvoltare personala


Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Start typing and press Enter to search