|

Conferința Internațională ARPI de Psihoterapie Integrativă: Între Tradiție și Inovație

Asociația Română de Psihoterapie Integrativă (ARPI) a organizat cu bucurie, în perioada 15-16 iunie 2024, un eveniment de suflet care a adus laolaltă peste 400 de psihoterapeuți integrativi din România și din diverse colțuri ale lumii: Franța, Austria, Germania, Belgia și Anglia. Conferința, intitulată „Între Tradiție și Inovație”, s-a desfășurat la Ramada Bucharest Park și a marcat un moment de neuitat în parcursul profesional al psihologilor și psihoterapeuților.

Desfășurarea Evenimentului

Conferința a fost o sărbătoare emoțonantă a celor 18 ani de la înființarea primei școli de formare în psihoterapie integrativă din România, Asociația Română de Psihoterapie Integrativă, de către Dr. Gina Chiriac, președinte și fondator, care cu o viziune clară și o determinare neclintită pentru evoluție și dezvoltare umană a fost inițiatoarea psihoterapiei integrative în România.

Evenimentul a fost o celebrare a profesionalismului și pasiunii care au dus la dezvoltarea psihoterapiei integrative. ARPI a creat un spațiu cald pentru dialogul între tradiție și inovație, fiind un pilon de susținere pentru formarea a peste 2000 de psihoterapeuți integrativi care practică astăzi atât în România cât și în Europa.

Fondatorii ARPI: O Moștenire de Excelență

Conferința a fost deschisă de un discurs plin de emoție al Dr. Coralina Chiriac, co-fondator și vicepreședinte ARPI. Dr. Coralina Chiriac a vorbit cu empatie și blândețe despre nevoile comunității, subliniind cât de importante sunt colaborarea și inovația în psihoterapie. A evidențiat frumusețea psihoterapiei, care, deși pare magică, se bazează pe metode științifice solide și bine structurate.

Dr. Gina Chiriac, fondator și președinte al ARPI, a continuat cu un discurs plin de recunoștință și căldură prin care a subliniat importanța apartenenței la această minunată comunitate profesională. A reflectat asupra celor 18 ani de parcurs ai ARPI, ani plini de pasiune, dăruire și dorință profundă de a aduce schimbări pozitive în viețile oamenilor.

A menționat despre faptul că un moment esențial în evoluția ARPI a fost înființarea Colegiului Psihologilor din România, care a jucat un rol crucial în reglementarea și promovarea standardelor profesionale în domeniul psihologiei și psihoterapiei.

Keynote Speakeri

Unul dintre punctele culminante ale conferinței a fost prezența a doi keynote speakeri internaționali ale căror cuvinte au însuflețit și inspirat participanții:

– Dr. Foojan Zeine, direct din SUA, o pionieră recunoscută pe plan internațional, cu o viziune transformatoare asupra terapiei. Profesor la California State University Long Beach și la Université Paris Cité și absolventă a Harvard University, Dr. Zeine a prezentat “Armonie în integrare: îmbinând tradiția cu inovația”

– Dr. Vesna Petrovic, profesor de psihologie la Universitatea Union din Belgrad, Serbia și reprezentant al Asociației Europene de Psihoterapie Integrativă (EAIP), a prezentat „Acordarea empatică și afectivă în Psihoterapia Integrativă”

Formatori ARPI

Prezența formatorilor ARPI a adus un plus de căldură și profesionalism conferinței, demonstrând zi de zi cât de dedicați și pasionați sunt în munca lor. Prezentările, workshopurile și activitățile desfășurate în cadrul conferinței au subliniat faptul că expertiza și competențele profesionale ale fiecărui formator sunt esențiale pentru crearea unor conexiuni umane profunde și autentice.

Fiecare din ei contribuie cu inima deschisă, pasiune, cunoștințe și inovație, transformând ARPI într-un centru de excelență și creștere profesională.

Onorăm așadar prezența lor și contribuția cu pasiune, cunoștințe și inovație, în dezvoltarea psihoterapiei integrative ARPI:

M.A. Andreea Abe Neagu, Psih. Adrian Beu, Psih. Carmen Iolanda Clenciu, Psih. Erna Constantin, Psih. Stefan Cepoi, Dr. Coralina Chiriac, Psih. Oana Grădinaru, Conf. Univ. Dr. Florinda Golu, Asist. Univ. Drd. Ana Jignea, Dr. Loredana Moșteanu, Prof. Univ. Dr. Eugen Avram, Psih. Aurora Popescu și Psih. Simona Cristina Preda.

Împreună creăm acest câmp al apartenenței la starea de împlinire și bucurie îndreptățită pentru fiecare psihoterapeut integrativ.

Momente de Reflecție și Învățare

Evenimentul a inclus 20 de workshopuri interactive care au oferit participanților ocazia de a explora fundamentele psihoterapiei integrative și de a descoperi cum pot fi integrate tradițiile terapeutice cu cele mai noi cercetări. Participanții au avut ocazia să se conecteze cu alți profesioniști din domeniu, extinzându-și rețeaua de contacte și întărind o comunitate de suport și prietenie.

Premii și Recunoaștere

Un moment special al conferinței a fost acordarea distincției Ken Evans în memoria Dr. Ken Evans, părintele psihoterapiei integrative în Europa și membru de onoare al ARPI.

Dr. Evans a fost fondatorul și președintele Asociației Europene de Psihoterapie Integrativă, mentor și ghid pentru mii de psihoterapeuți, susținând ARPI cu profesionalism, iubire și înțelepciune.

Distincțiile acordate au inclus:

 • Cel Mai Popular și Îndrăgit Formator din ARPI – Dr. Coralina Chiriac.
 • Premiul pentru viziune, inovație și leadership în psihoterapia integrativă din România – Dr. Gina Chiriac
 • Distincția pentru Pionierat în Formarea Arhitecților de Suflete – Psih. Stefan Cepoi
 • Award for Excellence as an Ambassador of Integrative Psychotherapy in Europe – Dr. Coralina Chiriac.
 • Ambasador al Copiilor cu Nevoi Speciale – Oana Ene, psihoterapeut integrativ ARPI
 • Award for Distinguished International Contribution to Integrative Psychotherapy – Dr. Foojan Zeine.
 • Award for Distinguished International Contribution to Psychotherapy – Dr. Vesna Petrović
 • Premiul pentru Suport Academic și Expertiză Profesională – Conf. Univ. Dr. Ioana Golu
 • Distincție pentru Excelență și Dedicare în Susținerea Profesiei de Psihoterapeut – Conf. Univ. Dr. Ioan Andronic
 • Promotor al Excelenței în Standardele de Pregătire Profesională – Conf. Univ. Dr. Florinda Golu
 • Suport Academic și Expertiză Clinică – Prof. Univ. Dr. Eugen Avram.
 • Premiul pentru Excelență Teoretică în Psihoterapie Integrativă – Psih. Nicoleta Mărculeșteanu, psihoterapeut integrativ ARPI
 • Pentru Contribuții Remarcabile în Literatura de Psihoterapie Integrativă pentru Copii – Andreea Abe Neagu, specialist în sănătate mintală.
 • Premiul pentru Excelență în Psihoterapie Integrativă – Psih. Carmen Iolanda Clenciu, Psih. Aurora Popescu, Psih. Adrian Beu, Psih. Simona Cristina Preda, Psih. Erna Constantin, Psih. Oana Grădinaru, Dr. Loredana Moșteanu și Asist. Univ. Drd. Ana Jignea.
 • Premiu pentru Excelență în Suport și Organizare – secretariatul ARPI.

 

Apreciere și Recunoștință

Mulțumim tuturor participanților pentru contribuția lor valoroasă la acest eveniment remarcabil. Entuziasmul și deschiderea voastră pentru psihoterapia integrativă ne-au impresionat. Suntem convinși că împreună putem aduce schimbări semnificative în viețile celor pe care îi susținem. Aplaudăm dedicarea și pasiunea voastră și suntem nerăbdători să ne reîntâlnim la următoarea conferință ARPI.

Vă așteptăm cu inimile deschise pentru a împărtăși împreună momente unice și pentru a contribui la conturarea viitorului psihoterapiei integrative.

Similar Posts