CONFERINTA BIANUALA A ASOCIATIEI EUROPENE DE PSIHOTERAPIE INTEGRATIVA

[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1533362978583{margin-bottom: 0px !important;}”]

ARPI A GAZDUIT CEA DE-A 8-A CONFERINTA BIANUALA A ASOCIATIEI EUROPENE DE PSIHOTERAPIE INTEGRATIVA

“Curiozitate, autenticitate și generozitate “
București, România 29-31 Mai 2015
Rin Grand Hotel

Conferința a celebrat, prin tema ei ”Curiozitate, Autenticitate și Generozitate“ aceste concepte ce se află la baza psihoterapiei integrative și în centrul cercetării fenomenologice.
Pe parcursul celor 30 de workshop-uri ne-am dorit să explorăm, împreună cu colegii specialiști în psihoterapie integrativă din Europa, viitorul psihoterapiei integrative și să celebrăm unicitatea fiecărei persoane.
Am avut onoarea de a ne bucura de participarea domnului prof. dr. Ken Evans, președintele Asociației Europene de Psihoterapie Integrativă, de doamna dr. Linda Finlay, unul dintre pionierii metodologiei cercetării calitative relaționale si doctor Albert Zandvoort, specializat în traumă și tulburări complexe, care pe parcursul celor trei zile au fost implicați într-o cercetare practică de tip calitativ în care au explorat natura și impactul traumei și suferinței profunde.

NOTITE DE CONFERINTA

Ziua 1
Celebrarea Curiozității, Autenticității si Generozității la baza Cercetării Centrate pe Relații – Dr. Linda Finlay
În această discuție, Dr. Linda Finlay a evidențiat o metodologie de cercetare care premiază spiritul de curiozitate, autenticitatea și generozitatea pe care această conferință le-a sărbătorit. Studiul centrat pe relații este o abordare generală a cercetării care oglindește terapia prin faptul că folosește explicit relaționarea reflexivă, întruchipată, existențial-fenomenologică pentru a explora experiența umană. Au fost analizate patru procese centrate pe relații: prezența, empatia, intersubiectivitatea și reflexivitatea. Puterea transformatoare a unei astfel de cercetări este modul în care aceasta oferă persoanelor posibilitatea de a fi însoțiți autentic. Pe măsură ce fiecare atinge și este atins de celălalt, se deschid noi posibilități atât pentru cercetători, cât și pentru cei cercetați, pentru a înțelege experiența explorată. Astfel de cercetări evocă, rezonează, provoacă și inspiră noi înțelegeri.

Ziua 2
Cercetarea centrată pe relații în practică: Doliul

Dr. Ken Evans și dr. Albert Zandvoort în dialog cu Dr. Linda Finlay au vorbit despre despre trăirea cu durerea, doliu și pierderea sensului. În această demonstrație a cercetării centrate pe relații, Linda Finlay a facilitat dialogul între Ken Evans și Albert Zandvoort despre experiența personală a pierderii semnificative. În calitate de co-cercetători au explorat natura și impactul durerii profunde: Cum este să trăim cu o astfel de pierdere? Cum găsim în ea sens? Abordarea centrată pe relații este despre deschidere, curiozitate, empatie, acceptare și compasiune. Scopul acestei prezentări a fost de a demonstra modul în care cercetarea centrată pe relații oferă o oportunitate de a asista, de a da voce și de a da sens experienței.

Ziua 3
Viitorul Psihoterapiei Integrative
O discuție de panou – Scaune: Dr. Gregor Žvelc și M.S. Maša Žvelc.
Membrii juriului – Joanna Hewitt Evans, Bruno Van den Bosch, Coralina Chiriac, Hilde Vleugels, Sabina Strugariu.
În acest panou s-a discutat modul în care fiecare dintre invitați vede psihoterapia integrativă în momentul prezent și în viitor. Aceștia s-au concentrat asupra temelor și valorilor pe care le consideră o bază importantă a Psihoterapiei Integrative și au schițat domeniile care ar putea fi elaborate mai mult în viitor. Membrii grupului provin din diferite școli de psihoterapie integrativă și fac parte din culturi diferite. De asemenea, a fost încurajată discuția fructuoasă a membrilor.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.