Autodidact sau curs de dezvoltare personală acreditat?

Ce beneficii am dacă urmez un curs de dezvoltare personală?

Cel mai interesant drum pe care îl are de parcurs un om este cel către sine. Filosofii antici puneau accentul pe autocunoaștere, proces care a rămas de actualitate până în zilele noastre. Platon spunea că: ”Singurul bine este cunoașterea, singurul rău este ignoranța. ” Căutarea de sine, dar mai ales căutarea sinelui superior duc în cele din urmă la o minte mai liniștită, la o pace sufletească.  Urmând un curs de dezvoltare personală acreditat, parcurgi un proces de introspecție, si înveți cum să îți educi emoțiile și  mintea.

Mare parte din gândurile cotidiene sunt suplinite de emoții negative, care duc la o încărcătură psihică și mai apoi la boli fizice.

 

Suntem ceea ce facem în mod repetat; prin urmare, excelență nu este un act singular, ci un obicei.”- Aristotel

 

Tocmai această putere  de a ne detașa de frustrări reprezintă starea de katharsis – de purificare. Prin cursul de dezvoltare personală faci un prim pas către o viață mai sănătoasă, mai bună, mai armonioasă, în care gândul bun devine o alegere conștientă.

 

Cum se desfășoară un curs de dezvoltare personală?

Formatorii ARPI, Gina Chiriac, Coralina Chiriac, psihoterapeuții integrativi acreditați  oferă cursuri de  dezvoltare personală în România, care se pliază atât pe nevoile absolvenților unei facultăți de profil, cât și persoanelor dornice să se cunoască mai bine.

Cursurile se organizează lunar, în general miercurea, începând cu ora 17, constă 200 lei și se obțin 10 credite pe lună.

La aceste cursuri studenții învață noțiuni despre inteligența emoțională, rezolvarea creativă a problemelor, gestionarea conflictelor, managementul stresului, mai ales în perioada de examene. Cursurile se desfășoară în București la sediul Asociației Române de Psihoterapie Inegrativă,  iar în Constanța locația va fi anunțată în funcție de numărul persoanelor înscrise. Studenții vor participa la 10 cursuri în fiecare an și vor primi adeverință pentru practică cerută în cadrul facultăților de psihologie.

Cele 150 de credite obținute în urma cursurilor de dezvoltare personală, vor fi luate în considerație pentru obținerea atestatului de psihoterapeut integrativ atunci când studentul se va înscrie în programul de formare de bază.

Cele 10 promoții de psihoterapeuți ARPI acreditați de către Colegiul Psihologilor din România si-au început drumul prin clădirea unei viziuni mai ample asupra propriei persoane. Un vechi proverb indian spunea că nu poți să îl acoperi pe un alt om de ploaie, dacă tu ai bluza plină de găuri. Tocmai repararea acestor goluri reprezintă munca cu sine.

 

Ce înveți la un curs de dezvoltare personală ARPI?

În primă fază, vei afla răspunsul la câteva întrebări elementare, prin tehnicile specifice psihoterapiei integrative. Tratând omul și nu simptomul, vei descoperi:

  1. unde te situezi, emoțional și somatic în prezent?
  2. către ce tinzi, ce țeluri ai?
  3. care este drumul de parcurs?
  4. cum îi poți ajuta și pe ceilalți?

După ce descoperi care este situația actuală, vei simți că ai făcut primul pas în a descoperi vârful icebergului. Indiferent de nivelul de studii, aplombul către a deveni un om mai bun și mai sigur pe sine este un pilon pentru o societate prolifică. Urmând cursul de dezvoltare personală, poți tinde spre o cunoaștere mai minuțioasă, cu tehnici de formare pentru meseria de psihoterapeut.

Avantajele cursului de dezvoltare personală

În primul rând, obținerea creditelor ce pot fi folosite pe parcusul carierei reprezintă motivația principală pentru studenți. Deși în multe facultăți sunt predate științele sociale, pentru a deveni psihoterapeut integrativ este nevoie de obținerea creditelor prin  cursurile organizate școlile de formare complementară  pentru a merge mai departe spre cariera de psihoterapeut. Tocmai de aceea, vă venim în întâmpinare prin cursuri de dezvoltare personală care fac parte din programul de formare acreditat de către Colegiul Psihologilor din România.

Pe plan emoțional, vei descoperi că nu există limite în ceea ce poți realiza, că limitele sunt doar impuse de credințele limitative. Dacă stările de nemulțumire, comportamentele depresive, stările de anxietate și frustrările generau stres în viața cotidiană și în relațiile cu ceilalți, prin participarea la aceste cursuri îți dai șansa ca toate aceste emoții negative să dispară.

Creierul, că orice parte a corpului este un organ care are nevoie de exercițiu. Tehnicile de mindfulness, de meditație, de hipnoză sunt câteva din metodele psihoterapeutice care chiar funcționează.

Vei aprofunda o altă latura a subconștientului, dar și o parte mai științifică, de neuroștiință. Principiile neurologice sunt și ele prezentate ca o parte ce trebuie descoperită, de la procese chimice, hormonale, până la conexiuni cerebrale. Mintea devine practic un teren de joacă, în care antrenamentul duce către o cale mai sigură de a-ți îmbunătăți perspectiva asupra vieții. Cel mai important lucru de știut este că prin începerea unui curs de dezvoltare personală, nu se termină procesul cunoașterii. Aceasta este o prima fază către incursiunea fascinantă în sine și în ceilalți.

 

La A.R.P.I., avansezi ca să îi ajuți pe cei din jur.

Înscrie-te și tu acum la cursul de dezvoltare personală,
alături de psihotapetii integrativi înalță-te spre noi culmi!

 

Îți dorești să afli mai multe? Te invităm joi, 25 octombrie, la o prezentare a cursurilor de dezvoltare personală pentru studenți, la sediu A.R.P.I., str. Vasile Lascăr, nr. 206, București. Intrarea este liberă dar numărul de locuri este limitat, așa că te rugăm să confirmi prezența printr-un mesaj cu subiectul ”Vreau să știu mai multe despre dezvoltare personală”.

 

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.