Profesor doctor conferentiar la  Disciplinele: Psihologie Medicală. Ştiinţele Comportamentului, Psihologie-Nursing,  Sociologie  medicală,  Cu o activitate predominant practică (psiholog practician in Laboratorul de Sanatate  sau profesor la Universitatea din Craiova siU.M.F Craiova) avand contribuţii cu caracter de cercetare. Pe  toată durata activităţii dansului de până acum, a participat  cu lucrări ştiinţifice axate în principal pe problematica dezvoltării, pe cea a comportamentului şi evident pe cea psihopatologică, la simpozioane de comunicări ştiinţifice, conferinţe şi congrese; si este autorul a numeroase carti.A efectuat activitate de expertiză psihologică în cadrul comisiilor de expertiză psihiatrică ce se ţin săptămânal la Institutul de Medicină Legală Craiova si ca  lector  asociat, a sustinut cursuri de Psihologie Generală, Psihologie Şcolară, Psihologia dezvoltării umane, Introducere în teoria şi practica psihoterapiei şi consilierii, la Universitatea din Craiova.

Conf. Univ. Dr  la Catedra Nr 12: Psihiatrie, Neurologie,  Neurochirurgie, Psihologie medicală, Ştiinţele comportamentului, Sociologie medicală, Oftalmologie, Medicină Legală,  poziţia 3,  Disciplinele: Psihologie medicală, Ştiinţele comportamentului, Psihologie-Nursing, Sociologie  medicală

 Doctor în Psihologie la Universitatea din Bucureşti, titlu obţinut la data de 17  dec. 1999

 Cu o  activitate predominant practică (psiholog practician sau profesor) Domnul  prof. Dr.Ioan Andronic a avut unele contribuţii cu caracter de cercetare, participand   cu lucrări ştiinţifice axate în principal pe problematica dezvoltării, pe cea a comportamentului şi evident pe cea psihopatologică, la simpozioane de comunicări ştiinţifice, conferinţe şi congrese; si publicand numeroase  cărţi.