”Sunt explorator de suflete. Le caut, le găsesc, le vindec, le optimizez. Apoi, împreună cu posesorii acestora, le punem pe făgașul optim al vieții lor. Oamenii numesc acest drum de conștientizare, psihoterapie. În 2007 am înființat, pentru prima dată în România, Asociația Română de Psihoterapie Integrativă. ARPI este o școală de psihoterapie, constituită ca asociație profesională acreditată de Colegiul Psihologilor din România și EAIP- Asociația Europeană de Psihoterapie Integrativă, în care psihologii învață de la o echipă de profesori europeni să deprindă taina vindecătorilor de suflete.

Am învățat să fac aceste lucruri în Strasbourg, absolvind și devenind formator al Școlii Europene de Psihoterapie a doctorului psihiatru Meyer, absolvent al Sorbonnei pariziene, elev al Dr. Casriel, care a studiat direct cu Sigmund Freud.

 

Viața m-a dus apoi în Anglia, unde l-am întâlnit pe dr. Ken Evans, care m-a învățat, împreună cu echipa sa de psihoterapeuți europeni valoroși, arta țesutului sufletelor destrămate. Întorcându-mă regenerată, mi-am adus profesorii și mentorii cu mine, pentru frații, surorile și copiii mei din România . Pentru englezi, acum România a devenit ACASĂ. Am obținut, în cei doisprezece ani de psihoterapie românească, recunoaștere europeană pentru ARPI, iar certificatele absolvenților psihoterapeuți români sunt recunoscute la nivel european.

Acum avem cursanți din Italia, Bulgaria, Turcia, Belgia, care studiază psihoterapia integrativă în Romania, în ARPI. Din comunitatea de psihoterapeuți pe care o avem fac parte români psihoterapeuți, care au cabinete de psihoterapie în multe orașe din România, dar și Italia, Franța și Norvegia și sunt astfel conectați la spiritul european.”

Dr. Psih. Gina Chiriac
Președintele Asociației Române de Psihoterapie Integrativă

Am început formarea cu gândul că o să aflu metode și tehnici pe care să le pot aplica celor care o să-mi vină în cabinet. După facultate credeam că sunt foarte pregătită să ajut oameni. Nu mică mi-a fost mirarea să-mi dau seama cât avem de vindecat în noi înșine înainte să-i putem ajuta pe alții. Sunt recunoscătoare că am făcut pasul acesta și că am trăit propria descoperire alături de niște colegi minunați și niște formatori extraordinari!

Alexandra M.

Mă aflam într-un impas cu viața personală când am decis să mă înscriu la cursurile ARPI. Studiasem psihologia, însă viața m-a dus pe alt drum. Acum am redescoperit partea din mine care își dorește să ajute oameni și în mod cert calea mea e să fiu psihoterapeut. Mulțumesc doamnei Gina Chiriac și tuturor formatorilor, români sau străini, pentru toată căldura cu care mi-ați transmis practic cum se face această meserie!

Cosmin S.

La bază, formarea mea e în științe exacte și niciodată nu credeam că o să-mi placă atât de mult să înțeleg psihologia relațiilor dintre oameni. Am început cursurile pentru propria mea dezvoltare personală și deși probabil nu voi profesa niciodată ca psihoterapeut ci voi rămâne la meseria mea, pot spune că sunt cei mai bine cheltuiți bani. Experiența în ARPI mi-a schimbat viața. Am aflat la peste 50 de ani cum e să te alegi pe tine în primul rând. Mulțumesc!

Oana G.

Program Formare de Bază ARPI

Durata formării: 650 ore

Perioada: 2 ani
11 module / an + tabără de specializare (opțional)

Preț: 130 euro/modul în București – 11 module / an – 30 de credite / modul;
99 euro / modul în celelalte orașe unde avem centre de formare – 11 module / an – 30 de credite / modul;

250 euro / tabără de specializare, 60 credite/tabără

Cursurile se desfășoară în weekend, sâmbăta și duminica.

Program Formare de Bază ARPI ONLINE

Durata formării: 650 ore

Perioada: 2 ani
9 module + 2 tabere de formare / an

Preț: 99 euro/modul – 9 module / an – 25 de credite / modul;
198 euro / tabara de formare (prezența obligatorie) – 50 credite/tabără; 

Cursurile se desfășoară în weekend, sâmbăta și duminica – ONLINE.

Program Formare de Bază NeuroPsy

Durata formării: 650 ore

Perioada: 2 ani
9 module + 2 tabere de formare / an

Preț: 130 euro/modul – 9 module / an – 25 de credite / modul;
250 euro / tabara de formare (prezența obligatorie) – 50 credite/tabără; 

Cursurile se desfășoară în weekend, sâmbăta și duminica – ONLINE.

Formarea teoretică de bază se realizează pe parcursul a 500 de ore și are următoarele OBIECTIVE:

  • Însușirea de cunoștinte formative teoretice de bază prin studiul tehnicilor de psihoterapie
  • Aplicațiile efectuate practic pentru dobândirea aptitudinilor necesare în practica psihoterapeutică
  • Însușirea noțiunilor de etică și deontologie, a aspectelor legislative necesare practicii psihoterapeutice.

Etapa de dezvoltare personală de 150 de ore necesară pentru parcugerea formării de bază, face parte din oferta ARPI și este parcursă concomitent cu cursurile teoretice de formare.

Centre de formare: București, Brașov, Constanța, Craiova, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu.
București – 0745206356
Brașov – 0734324842
Cluj  –  0746832391
Constanța  –  0724571081
Craiova – 0726357773
Iași  –  0734089251
Sibiu  –  0730040565

Formatori: Psih. principal, Gina Chiriac, MA Joanna Hewitt-Evans, MA Angela Carr, MA Joanna Kato, Dr. Gabriela Stoltz, Dr. Ioan Andronic, Psih. Drd. Coralina Chiriac, Julianne Appel-Opper, Dr. Dana Porumbu, Dr. Florinda Golu.

De 15 ani formăm psihoterapeuți integrativi, care practică peste tot în țară și în Europa.

Avem formatori profesioniști români și străini, specializați în practica psihoterapeutică.

Calitatea formării este prioritară: formare de bază, supervizare, tabere de lucru, cursuri de specializare, editură proprie.

6 + 6 =

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Start typing and press Enter to search