Avem bucuria sa va anuntam ca pe parcursul acestui an vom avea invitată in programul de formare ARPI o formatoare si supervizor valoros din psihoterapia europeană, cu un bogat nivel international:

Julianne Appel-Opper

Juliane-Appel-Opper
Julianne Appel-Opper, Psihoterapeut Integrativ și Psihoterapeut Gestalt înregistrat de Consiliul de Psihoterapie al Marii Britanii (UKCP , Supervizor acreditat de catre Universitatea Birmingham UK), acreditat de Asociația Practicienilor de Psihologie Umanistă a Marii Britanii (MUKAHPP), psiholog clinician, psihoterapeut licențiat de Statul German, Supervizor acreditat de Camera Germană de Psihoterapie, Supervizor principal al departamentului de Gestalt și Psihoterapie Integrativă al institutului Metanoia și profesor invitat al institutelor de formare din Germania și Marea Britanie, cu o experiență  clinică de 20 de ani. Julianne a lucrat în clinici psihosomatice cu o gamă largă de clienți, individuali sau în grupuri.

Timp de 12 ani a lucrat și a locuit în Franța, Israel, California și Marea Britanie, iar acum lucrează în practică privată în Berlin, Germania. Julianne a dezvoltat abordarea Psihoterapieiei Corporale Relaționale pe care a predat-o la nivel internațional în seminarii și supervizări pe parcursul multor ani.Publicațiile sale includ: Psihoterapia Corporală Relațională: de la rezonanța fizică la intervențiile corporale sau la experimente ( Revista Psihoterapiei Corporale, 9, SUA), Psihoterapia din perspectivă corporală interculturală: Cultura în corp și Corpul în Cultură ( Jurnalul Britanic de Integrare Psihoterapeutică ,7,2010) și 2 capitole în cartea Despre Terapia Corporală Relațională, Editura C. Young, 2012 (www.bodypsychotherapypublications.com).

Felul în care un client, arată, stă, se mișcă, respiră și gesticulează are încorporat obiceiurile din trecut.Terapeutul este de asemnea afectat corporal și reacționează fizic, de exemplu cu mișcări minore, cum ar fi înclinarea în față sau în spate, o gură de aer. În acest cămp corporal , clientul și terapeutul schimbă impresii unul față de celălalat.

Acordarea corporală a terapeutului la limbajul relațional al clientului și conștientizarea propriei rezonanțe fizice deschid posibilități pentru intervenții corporale și experimente. De-a lungul anilor Julianne a dezvoltat abordarea Pishoterapiei Corporale Relaționale, care își are rădăcinile în Psihoterapia Gestalt și conturează conceptele din Psihoanaliza Relațională.

În acest workshop ne vom focaliza pe felul în care intervențiile și experminetele corporale se dezvoltă, anunțate verbal și apoi extinse către corpul clientului. Intervențiile corporale (nu atingerea clientului) sunt reprezentate de exemplu de atingerea proprie a terapeutului sau de mișcările medatizate către corpul clientului. O comunicare de la corp la corp atât de clară atinge implicit cunoașterea relațională și este transformativă  în sens pozitiv.

Folosindu-și experiența multor ani de practică clinică și predare centrată pe perspectiva corporală în psihoterapie, Julianne oferă un spațiu sigur și respectuos pentru exerciții, procese experiențiale, supervizare în timp real și demonstrații inclusiv în lucrul cu grupuri mici.

Site-ul Juliannei este www.thelivingbody.de

Date cursuri:

2016
12-13 martie
17-18 septembrie

2015
19-20 septembrie
2014
30 mai-1 iunie 2014
si 19 septembrie – 21 septembrie 2014